Oynatma Listesi
YAŞAM

Ankara'daki sokak köpeklerinin İnci Abla'sı!

İnci Aksoyoğlu (60) Ankara Eryaman'da, 15 yıl önce kurduğu barınakta 355 tane sokak köpeğine bakıyor.

Eryaman’daki ‘İnci Anne’nin Hayvan Barınağı’ isimli barınaktan sözleşme ile köpek sahiplendiren hayvansever İnci Aksoyoğlu, emekli maaşıyla barınağı çekip çeviriyor. Gözyaşlarıyla hayvan sevgisini anlatan Aksoyoğlu yardım bekliyor. Köpeklerin sahiplendirilmesinde de etkin bir rol oynayan Aksoyoğlu, sahiplendirmek için bazı kriterler belirlemiş.

 

DÖVÜŞTÜRÜLEMEZ DENEYDE KULLANILAMAZ

Aksoyoğlu’nun can dost sahiplenmek isteyenlerle yaptığı sözleşmede dikkat çekici maddeler yer alıyor:

  •  Hayvanınızı asla dövüş, deney ve benzeri bir sebeple zarar verecek ya da zarar gelecek şekilde kullanmamayı, hiç bir şekilde çiftleştirip üretmemeyi kabul ediyor musunuz?
  •  Herhangi bir sebepten ötürü sahiplendiğiniz hayvandan ayrılmak zorunda kaldığınızda, asla satmamayı ya da başka birine vermemeyi kabul edip bu durumlarda ilk önce sahiplendiren kişiye haber vereceğinizi ve tüm geri dönüş masraflarını üstlenmeyi kabul ediyor musunuz?
  •  Sahiplendiğiniz hayvanın yılda en az 2 kere gelip ziyaret etmemizi ve her ay mutlaka en az 1 kere görsellerini iletişim kanallarıyla bize beyan etmeyi kabul ediyor musunuz?
  •  Eğer kısırlaştırılmamış bir hayvanı sahipleniyorsanız mutlak suretle kısırlaştırcağınızı ve mikroçip taktıracağınızı kabul ediyor musunuz?
  •  Taraf, sözleşme şartlarına uyulmadığı takdirde, hayvanı sahiplenen kişiye yöenlik 5000 TL tazminat ödeyeceğinizi kabul ve taahüt eder.
GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER