Oynatma Listesi
HABERLER

Annesini canlı kalkan yaptı! Tek kurşunla başından vurdu

Polis aldığı ihbar üzerine hızla apartman dairesine gitti. Kapıya ulaştıklarında ilk olarak bir kadının can havliyle dışarı kaçtığını gördüler. Polis derhal içeri daldı ve akılalmaz manzarayla karşılaştı. Bıçaklı adamın gözü dönmüştü. Annesini bir yandan boğarak canlı kalkan yapmıştı ve "Vurun beni" diye bağırıyordu.

Güvenlik güçleri tarafından yayınlanan video görüntüleri, New York'taki bir apartman dairesinde bıçak taşıdığını haykıran adamı, polislerden birinin tek kurşunla öldürdüğü anı gözler önüne serdi.

Görüntülere ve polise göre polis memuru Alex Morgese, 23 Aralık'taki gergin çatışma sırasında şüpheli Michael Dotel'e tek el ateş ederek kurbanın yüzünden yalnızca birkaç santim uzakta kafasından vurdu. 30 yaşındaki şüpheli hızla yere düştü ve daha sonra hastanede öldüğü açıklandı. Yetkililer olay yerine, bir kişinin uyuşturucu kullanıyor olabileceği, şiddete başvurduğu ve elinde bıçak olduğu ihbarı üzerine gitti.

KURBAN BİLİNCİNİ KAYDEDİNCE MÜDAHALE ETTİLER

Polis yaptığı açıklamada, boğarak tuttuğunu söyledi. Açıklamada, mağdurun bilincini kaybetmesi üzerine polisin ateş açtığı da belirtildi. Yayınlanan vücut kamerası görüntülerinde, zanlının annesini önünde kalkan olarak kullandığı görüldü. Polislere meydan okumaya devam ederken dairenin oturma odasında, "Vur beni, vur beni" diye bağırdı.

DEFALARCA UYARDILAR

Görüntülerde Morgese bıçağın nerede olduğunu sorup onu bırakmasını söylediğinde Dotel, "Bıçağı aldım" diyerek cevap veriyor. Polis memuru silahını ateşlemeden birkaç saniye önce tekrar, "Bıçağı bırak, nerede?" diyor. Polis yanı sıra, daireye ilk ulaştıklarında yüzünde belirgin kesik yaraları olan genç bir kadının birimden kaçtığını da aktardı.

Olay yerinde bulunan büyük bir oyma bıçağının fotoğrafı o dönemde yetkililer tarafından yayımlanmıştı. New York Başsavcılığı, olayı araştırdığını açıkladı. Polis kaynakları daha önce Dotel'in, vurulma sırasında akıl hastalığı geçmişi olduğunu ve kendisine karşı üç açık ceza davası bulunduğunu söylemişti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER