Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Özer duyurdu! "10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart’a kadar ara veriyoruz"

Milli Eğitim Bakan Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde oluşan hasar sonrası eğitim ve öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini açıkladı.

Bakan Özer'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- 20 Şubat tarihinde 71 ilde eğitim başlayacak. Bir daha uzatma olmayacak. 10 ilimizde eğitime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz.

- Bakan Özer: Öncellikle deprem bölgesi olmayan 71 ilde eğitim öğretim devam edecek. Deprem olan 10 ilde veliler çocuklarını diğer illere nakil edebilecek. Diğer illerdeki okul kapasitelerini artırmak için çalışıyoruz.Özel öğretim kurumları ile görüşme yaptık. Bu kurumlardaki yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkardık. Bu yüzde 7'yi sadece 10 ilden gelen öğrenciler için kullanacağız.

- "1 Mart tarihi itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vereceğiz. Aynı Covid döneminde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız."

- 10 ilde ikinci dönem devam şartı aramıyoruz.

- Bölgede 20 bin 868 binamız var. Bunlardan 24 tanesi yıkıldı, 83 bina da ağır hasarlı. Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespit çalışmalarını şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz.

Öte yandan bakanlıktan yapılan yeni açıklamaya göre 10 il  dışındaki özel okul öncesi eğitim kurumlarının 13 Şubat (yarın) itibarıyla eğitim ve öğretime başlamalarına karar verildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER