Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Yerlikaya: Bombalı eylem hazırlığındaki 5 terörist yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da bombalı terör eylemi hazırlığındaki 5 teröristin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: Bombalı terör eylemi hazırlığındaki 5 terörist yakalandı. Diyarbakır’da ikamet eden ve BTÖ adına KURYELİK yaptıkları tespit edilen R.D., D.D., O.D., F.D. ve R.D. isimli teröristlerin ikametlerinde yapılan aramalarda; PETN patlayıcı madde, A4 patlayıcı, roketatar başlığı ile avometre, saatli anahtar sistemi, patlayıcı devre sistemi, zaman ayarlı patlayıcı ve silah bulundu.

Operasyonları gerçekleştiren EGM İstihbarat Başkanlığımız, Diyarbakır ve Mardin İl Emniyet Müdürlüklerimiz, Havacılık Daire Başkanlığımız, Diyarbakır Özel Harekat, TEM ve Bomba İmha Şube Müdürlüklerimizdeki kahramanlarımızı tebrik ediyorum. 

 

Bir nebze olsun insanlıktan nasibini almayan hainlere asla acımayacağız. Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek.

 

 

MSB: SON 1 HAFTADA 39 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada yapılan faaliyetlere ilişkin, bakanlıkta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, terör örgütlerine karşı kesintisiz ve kararlı mücadelenin devam ettiğini belirterek, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 38 bin 528 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haftalık faaliyetlerine değinen Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son 1 haftada 39 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Ocak'tan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1185'e ulaşmıştır. Mücadelemiz, tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Diğer yandan bakanlığımız, FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir" diye konuştu.

'4 BİN 887 KİŞİ ENGELLENDİ'

Sınırların, yasa dışı geçişlere karşı Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleri ile korunduğunu belirten Aktürk, "Son 1 haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 667 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 31'i FETÖ mensubu olmak üzere 34'ü terör örgütü üyesidir. 4 bin 887 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 423'e yükselmiş, yakalanan şahıslardan 316'sı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 451 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 150 bin 584 olmuştur" dedi.

'SON 1 HAFTADA 69 TACİZ VE SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ'

Aktürk, Suriyeli sığınmacıların emniyetli şekilde yurtlarına geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü, öte yandan teröristlerce gerçekleştirilen saldırılara da misliyle karşılık verildiğini söyledi. Aktürk, "Bu yılın başından itibaren harekat bölgelerimize terör örgütü tarafından 69'u son 1 haftada olmak üzere 165 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, Mehmetçik tarafından 24'ü son 1 haftada olmak üzere 864 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER