Oynatma Listesi
HABERLER

Bolu'daki zehirlenmede Eyüp Ertem hayatını kaybetti

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde, zehirlenenlerin sayısı artarken ilk ölüm haberi de geldi. Bakan Koca da zehirlenmelerle ilgili son bilgileri paylaştı.

Merkeze bağlı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nın son gününde çoğu çocuklarda olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü. Hastaneye götürülen çocuklar ve yetişkinlerin ilk belirlemelere göre zehirlendiği tespit edildi.

Tetkikler sonucu çocuklarda bağırsak enfeksiyonu görüldü, bazı hastalarda ishal nedeniyle böbrek yetmezliği başladı. Durumu ağırlaşanlar başka şehirlerdeki hastanelerde tedaviye alındı.

KAYNAK KESİN ET

Bu kadar kişinin zehirlenmesine yol açan nedene ilişkin araştırmalar sürerken Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz'a yaptığı açıklamada ana nedenin bozulmuş et olduğunu söyledi:

“Bu şekilde salgınlar ülkemizde zaman zaman görülür. Hemolitik Üremik Sendrom (HÜS) çocuklardaki akut böbrek yetmezliğinin en sık görülen nedenidir. Bunun sebebi de bozuk ettir. Çocuklardaki tablo inceliğinde, ishal, kanlı ishal ve böbrek yetmezliğinin olduğu görülüyor. Buna neden olan şey ise et. Et bozulunca bakteri üretiyor, bu da saydığımız tüm bu belirtilerin oluşmasına neden oluyor. Burada ana kaynak et olduğu için, boruların araştırılmasının ve bunlardan örnek alınmasının bir anlamı yok. Burada bakılması gereken su kaynaklarının ve boruların etrafında herhangi bir hayvan atığı var mı, yok mu? Ya da orada bir hayvan kesilmiş mi? Çünkü Kurban Bayramı’ndan hemen sonra yaşandığı için kurban atıklarının da bu sulara karışma ihtimali çok yüksek.

 

İLK ÖLÜM HABERİ GELDİ

Öte yandan zehirlenenlerin sayısı 123'e ulaştı. Kurban Bayramı'nda eşinin ailesinin yaşadığı Yuva köyüne geldiği öğrenilen Eyüp Ertem, kurbanı da köyde kesti.

Bayramın birinci gününü köyde geçiren Ertem, gece de eşinin ailesinin evinde kaldı. Mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetiyle hastaneye giden Ertem, Bolu'daki tedavisinin ardından Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Ertem, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ertem'in cenazesi bugün Bolu'da toprağa verilecek.

 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hayatını kaybeden Eyüp Ertem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca mesajında, "Bolu Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen ve Ankara Şehir Hastanesinde tedavi gören bir vatandaşımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük. Olaydan etkilenenlerin toplam sayısı 123. On yedisi yoğun bakımda olmak üzere, 54 kişinin tedavisi devam ediyor." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER