Oynatma Listesi
HABERLER

Canlı bombanın patlama anı! Geriye cesedi bile kalmadı

Pakistan’da düzenlenen bir mitingde gerçekleşen bombalı saldırı sonucu en az 44 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı.

İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) adlı partinin mitingi, ülkenin kuzeyindeki Bajaour’da düzenleniyordu. Tüm yaralıların hastaneye ulaştırıldığı ancak 15 yaralının durumunun kritik olduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.

BBC’ye açıklama yapan polis, intihar saldırısına ilişkin bulgulara ulaşıldığını paylaştı fakat saldırının neden gerçekleştirilmiş olabileceğine dair bir bilgi vermedi. Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili olarak yayımladığı yazılı mesajında "terör eylemini" kınadı ve "Türkiye, terörizmle mücadelesinde dost ve kardeş Pakistan’ın yanında yer almaya devam edecektir" denildi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Öte yandan canlı bomba saldırısının yaşandığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Mitinge katılan bir kişinin anbean kamerasına yansıyan olayda panik anları kayıtlara geçti. Olay yerine ait fotoğraflarda insanların ambulanslara bindirildiği ve güvenlik kordonunun çekildiği görüldü.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER