Oynatma Listesi
MİLLİYET TV

Casper Excalibur G770 incelemesi

Bu videomuzda Casper’ın Excalibur serisindeki dizüstü bilgisayar modellerinden G770’i yakından inceleyeceğiz, öne çıkan özelliklerini konuşacağız.

Daha önce de Excalibur serisine ait pek çok dizüstü bilgisayar modelini kullanma şansı buldum ve adının hakkını veren bu ürünler, gerek tasarımıyla gerek de sundukları yüksek performansla kısa sürede geniş kitlelere ulaşmayı başarmış durumda. Excalibur G770 de adının hakkını veren bir model ve gelişmiş pek çok özelliğe sahip.

Mimar, mühendis, öğrenci ve yazılımcı dahil profesyonellere ve sıkı oyunculara hitap eden G770’in önce tasarımına bakalım istiyorum. Metal bir tasarıma sahip olan yeni G770, buna karşın rakiplerine kıyasla hem çok daha ince bir yapıda hem de şık bir görünüme sahip. Ayrıca da bu özel tasarım, dayanıklı yapısıyla cihazın ömrünü de olabildiğince uzatıyor.

Excalibur serisi bir bilgisayar alıyorsanız elbette kasasından klavyesine kadar Casper’ın ince dokunuşlarını görebilmek mümkün. G770’in de klavyesi oldukça renkli. 3 bölgeye ayrılmış olan 65 bini aşkın rengi yansıtan RGB klavyesi, hem ortamı renklendiriyor hem de aynı anda tek renk veya maksimum 10-15 farklı renk sunan rakip ürünlerdeki klavyelere göre kendini önemli ölçüde ayrıştırıyor. Klavye tuşları da oldukça yumuşak yapıda ve tuşlama hem rahat hem de gürültü çıkarmıyor. Böylece uzun saatler sorunsuzca ekran başında kalabiliyoruz.

15.6 inç büyüklüğünde ekranı, oldukça ince çerçevelerle sarılı. 5.5 mm inceliğindeki ekran çerçevesi ile birlikte hem bize büyük bir ekran sağlıyor, hem de bunu kompakt bir yapıda sunuyor. Ekran, aynı zamanda 144 Hz yenileme hızına sahip ve bu ultra hızlı ekran teknolojisi ile üzerinde çalıştığımız uygulamaları çok daha akıcı kullanabiliyoruz. Ekran kartı ve ekran arasındaki bu senkronizasyon sayesinde oyun oynamak çok daha keyifli bir hale geliyor. Ekran, aynı zamanda 250 NIT parlaklık seviyesine de ulaşabiliyor.

Şunu da söyleyeyim: Yansıma yapan ekranlar gerçekten rahatsız edici ve kullanıcıların zaman zaman kabusu olan büyük bir sorun. Ancak G770’te böyle bir sorun yaşamıyoruz, çünkü ekranda anti-glare teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji de yansımayı önlüyor. Excalibur G770, Intel’in en güçlü işlemci modellerinden biri olan ve Hibrit Mimari teknolojisi ile geliştirilen 12. Nesil 12 çekirdekli i5 ve 14 çekirdekli i7 işlemcilerle donatılmış. Bu noktada ihtiyacımıza göre tercih yapabiliyoruz. 12. Nesil Intel işlemciler, yüksek performansta sınırları zorluyor ve kullanıcılara uzun yıllar eşlik edecek üst düzey bir bilgisayarla çalışma şansı buluyor.

Ekran kartı tarafında da Nvidia’nın RTX serisini görüyoruz. RTX serisi RTX 3050 ,RTX 3050 TI ve GTX 1650 ekran kartları gibi farklı opsiyonlar sunulmuş.

Bu güçlü donanımı sayesinde hemen her uygulama ve oyunu yüksek grafik kalitesinde ve akıcı bir hızda çalıştırabiliyoruz. Bu güçlü özelliklerine rağmen G770’in kompakt yapıda olması da önemli bir avantaj sağlıyor ve rakiplerinden ayrı bir noktaya evriliyor.

Depolama tarafında da hızı sekteye uğratmamak adına son teknoloji çözümler tercih edilmiş. 2 adet M.2 NVMe depolama çözümüyle öne çıkan bu bilgisayarı kapatıp açmak, bir uygulamayı çalıştırmak veya dosya transferi yapmak pek vaktimizi almıyor.

G770’in öne çıkan bir başka özelliği de 12. Nesil ile birlikte 120W adaptörler yerine 150W adaptörlerin kullanılmaya başlanması. Böylece çok daha yüksek FPS değerlerine ulaşabilmek mümkün oluyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Sponsorlu İçerik

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER