Oynatma Listesi
HABERLER

Çin’in Shenzhou-13 misyonundaki taykonotlar uzay yürüyüşüne çıktı

Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA), Shenzhou-13 misyonundaki taykonotlar ikinci kez uzay yürüyüşüne çıktı.

Çin'in 6 ay sürecek olan en uzun insanlı uzay görevi kapsamında 3 mürettebatı taşıyan Shenzhou-13 mekiği, uzay istasyonunun çekirdek modülü Tianhe'ye 16 Ekim’de kenetlenmişti. Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA) tarafından yapılan açıklamada, Shenzhou-13 misyonundaki Ye Guangfu ve Zhai Zhigang adlı taykonotların uzay yürüyüşüne çıktığı ifade edilerek, panoramik kameranın kaldırılması ve mal taşımacılığının test edilmesi gibi bir dizi operasyon gerçekleştirecekleri aktarıldı.
CMSA, Ye’nin ana modülün kapağını Pekin saatiyle 18.44’de açtığını belirterek, Çin tarafından geliştirilen Feitian uzay tulumlarını giyen Ye ve Zhai’nin sırasıyla ana modülden 18.50 ve 19.37'de dışarı çıktığı açıklandı.
CMSA, diğer mürettebat Wang Yaping’in ise, mekanik kolu çalıştırmak ve araç dışı operasyonları yürütürken taykonotları desteklemek için yer kontrol merkezi ile çalışmak üzere ana modülde kaldığını aktardı.
CMSA ayrıca, ana modül dışındaki operasyonların normal bir iş haline geldiğini kaydederek, taykonotların uzay istasyonunun inşaatın başarılı bir şekilde tamamlanması ve istikrarlı çalışması için daha fazla araç dışı operasyon gerçekleştireceğini açıkladı.
Shenzhou-13 ekibi, 7 Kasım’da gerçekleştirdiği ilk uzay yürüyüşünün ardından bugün ikinci uzay yürüyüşüne çıktı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER