Oynatma Listesi
HABERLER

Corona virüsten korunmak için ağaç üzerine kurdukları evde kalıyorlar

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan İsmail ve Fatma Çetin çifti, corona virüs önlemleri kapsamında ilginç bir yönteme imza attı. Yetkililerin çağrısına kulak vererek salgın döneminde olabildiğince az insanla görüşme kararı alan çift, daha öncesinde ormanın ortasında bulunan bir ağacın üzerine yapmış oldukları evde kalmaya başladı.

Çin’de ortaya çıkarak kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de son açıklanan rakamlara göre toplam 13 bin 531 vaka sayısı bulunan corona virüs sebebiyle tedbirler her geçen gün artıyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, virüsten daha fazla etkilenenlerin başında yaşlılar ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların olduğuna yer veriliyor. Bu süreçte alınan önlemler her geçen gün artsa da çevresinde kronik hastalığı ve yaşları ilerlemiş yakınları bulunan vatandaşların endişesi de artıyor. Yetkililerce yapılan uyarıların yanı sıra bazı vatandaşlar ise kendilerince aldıkları önlemlerle de dikkat çekmeye başladı. Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde yaşayan bir çift ise corona virüse karşı ilginç bir yönteme imza atarak tedbir aldı.
Adapazarı ilçesi Demirbey Mahallesinde ikamet eden 63 yaşındaki İsmail Çetin isimli vatandaş, doğa ile iç içe yaşamak için yaklaşık 4 ay önce oturduğu mahallede bulunan ormanlık alandaki bir ağacın üzerine ev inşa etti. 60 yaşındaki hayat arkadaşı Fatma Çetin’in de şeker hastası olması dolayısıyla temiz hava alabilmek için bazı günlerde ağaç eve gelerek vakit geçiren çift, corona virüs salgını sonrasında ise kendi tedbirleri çerçevesinde bu evde kalmaya başladılar. Eşinin şeker hastalığı sebebi başta olmak üzere yaşlarını da göz önünde bulundurarak böyle bir yöntemi uygulamaya başladıklarını aktaran İsmail Çetin, yakın çevresi başta olmak üzere hiç kimseyle görüşmediklerini ve bu süreç boyunca da olabildikçe az insanla görüşerek, temastan kaçındıklarını dile getirdi. Virüsten korunmak için tedbir alan çift, bu süreçte ailesi, çocukları ve torunlarını göremedikleri için özlem duyduklarını da dile getirerek, tüm Türkiye’ye ‘Evde Kal’ çağrısı yapmayı da ihmal etmedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER