Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'de önemli mesajlar! CNN Türk'te gazeteciler yorumluyor

'Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsünden dünyaya önemli mesajlar verdi. CNN Türk'te Gece Görüşü programında gazeteciler Erdoğan'ın açıklamalarını yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda dünyaya seslendi. CNN Türk ekranlarında Hande Fırat ile Gece Görüşü programında gazeteciler Erdoğan'ın açıklamalarını masaya yatırdı.

Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin şu ifadeleri kullandı: Konuşmanın ekran görüntüsünü almıştım. İçinde bulunduğumuz yüzyılı özetleyen cümleler şunlar; Birincisi 'Güvenlik konseyi 5 ülkenin sınırları siyasi stratejilerinin çarpışma alanı haline gelmiştir.' İkincisi, 'Dünya 5'ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkün' diyen bunu muhattaplarının yüzüne söyleyen tek lider Erdoğan. Bu devrimci bir söylemdir. Artık daha adil bir dünyanın ertelenemez olduğunu BM kürsüsünde dile getirmesini önemsiyorum.

DEAŞ ile mücade bahanesi ile geliyorlar ve bu coğrafya huzur bir türlü bulunamıyor. Bir önceki ABD başkanı Trump, bu terör örgütünün yine eski ABD başkanının kurduğunu itiraf etti. Türkiye ne zaman 'sen burada PKK, YPG'ye destek olma' dese, ABD'nin bahanesi hep orada onlar DEAŞ ile mücadele ediyor oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi 2. Dünya savaşından sonra kurulan kuruluşlar buna BM de dahil, artık dünyanın ihtiyaçlarını karşılamıyor. Dünyanın son 50 yılında dünyanın sorun yaşanan bir yerinde BM hiçbir derde derman olmadı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER