Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhuriyet'in 100. yılında çirkin saldırı! Metroda Türk bayraklarını yırttı

Gaziosmanpaşa’da MT7 Metro hattında Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında metroya asılan bayrakları yırtan Erhan T. tutuklandı. Saldırganın güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Kayseri’de ise Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını yakan 3 lise öğrencisi, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Olay, 27 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerinde Karadeniz Mahallesi Karadeniz Metro İstasyonu'nda meydana geldi. Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında metroya asılan Türk bayraklarını,  Erhan T. (38) isimli kişi yırtarak yere atıp üzerine bastı.

Olay anında yolcular arasında bulunan polis memuru E.G. tarafından müdahale edilen Erhan T. yakalandı. Erhan T.'nin gözlatına alınmamak için direnmesi nedeniyle olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Özel harekat polislerinin de desteğiyle Erhan T. gözaltına alındı. Müdahale sırasında ise polis memuru E.G. ile güvenlik görevlisi Ü.B. yaralandı. Emniyete götürülen şüphelinin 14 suç kaydının olduğu öğrenildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erhan T. çıkarıldığı mahkemece "Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret ve devletin egemenlik alametlerini aşağılama" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER