Oynatma Listesi
MAGAZİN

'Defne Samyeli ile arkadaşlığımız ilişkiye doğru gidiyordu'

Şarkıcı Mustafa Sandal, 'Beni Ağlatma' isimli kitabında Defne Samyeli hakkında yazdıkları nedeniyle hakim karşısına çıktı. 51 yaşındaki sanatçı, Samyeli’nin dönemin en güzel ve akıllı kadını olduğunu belirterek, "Arkadaştık. İlişkiye doğru gidiyordu. Görüşmemizin doğru olmayacağını aktarmıştım. Kendisi de sağlam bir şekilde durdu" dedi.

Damla GÜLER / Milliyet.com.tr


Defne Samyeli, şarkıcı Mustafa Sandal’ın 'Beni Ağlatma' isimli kitabında kendisi hakkında yazdıkları nedeniyle, 'hakaret' suçlamasıyla şikayetçi olmuştu. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada Mustafa Sandal ve avukatı hazır bulundu. Defne Samyeli ise duruşmaya katılmadı.

AYLIK GELİRİ 25 BİN TL
İlk kez savunma yapan Sandal, yapılan kimlik tespitinde aylık gelirinin sorulması üzerine, “Bizim meslekte çok belli olmuyor ama 25 bin TL diyebiliriz” dedi.

"BU VESİLE İLE BURADA OLMAKTAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM"
Kimlik tespitinin ardından savunmasına geçen Mustafa Sandal, “Başta annem olmak üzere hayatıma dokunan tüm kadınlara her zaman saygıda kusur etmemeyi ilke olarak hayatımda barındırıyorum. Bugün bu vesile ile burada olmaktan üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Anılarını ve dönemin hatıralarını yansıttığı kitabında Defne Samyeli’ye iltifat ettiğini söyleyen Sandal, “Kendisiyle bir tanışıklığımız, arkadaşlığımız söz konusuydu. O dönemde yeni parlayan bir pop yıldızıydım. İlüzyon içindeki dönemi eleştirirken Defne Hanım'la olan bir durumu anlattım” dedi.

“DEFNE SAĞLAM BİR ŞEKİLDE DURDU”
Defne Samyeli’nin de müzikle ilgilendiğini anlatan Sandal, “Arkadaştık, ilişkiye doğru gidiyordu. O günkü düşünce yapım gereği kendisine görüşmemizin doğru olmayacağını aktarmıştım. Kendisi de sağlam bir şekilde durdu. 'Madem öyleyse görüşmemize gerek yok' diyerek kendi yollarımıza gittik. Bu potansiyel var mıydı? Olabilirdi tabi ki. Benim bu düşünceden dolayı aramızda bir şey yaşanacaksa da yaşanmamış oldu. Ben bunu anlatmaya çalışmıştım. Ben Defne Hanım'a iltifat ediyordum. Üzüntüsünü duyunca şaşırdım. Derhal çıkarttım kitaptan” ifadelerini kullandı.

“DEFNE HANIM ÇOK GÜZEL VE AKILLI BİR KADINDI, HALA ÖYLE”
Yazdıklarının nasıl hakaret olarak algılandığını anlamadığını dile getiren Sandal, “Defne Hanım o dönemin en güzel kadını seçilmişti. Çok güzel ve çok akıllı bir kadındı, hala öyle. Ben kitapta zaten bir ilişki yaşanmadığını söyledim. O yüzden de suçlamayı kabul etmiyorum” şeklinde konuştu. Alınan ifadenin ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

SAVCI: 'HAKARET' SUÇU OLUŞMADI
Savcı, mütalaasında, kitapta geçen suçlamaya konu ifadelerin 'hakaret' suçunu oluşturmadığını belirterek, suçun yasal unsurları oluşmadığından Sandal’ın beraatine karar verilmesini talep etti. Mütalaaya ilişkin diyecekleri sorulan Defne Samyeli’nin avukatı, yazılı beyan hazırlamak için süre isteyerek, mütalaayı kabul etmediklerini söyledi. Mustafa Sandal ise mütalaaya karşı bir diyeceği olmadığını söyledi. Samyeli’nin avukatına beyanlarını hazırlamak için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

"MAHKEME NE KARAR VERECEKSE SAYGI DUYARIZ"
Duruşma çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Mustafa Sandal, “Böyle bir mesele ile adli makamımızı meşgul ediyor olmaktan dolayı şu an gerçekten çok üzgünüm. Mahkeme ne karar verecekse ona da saygı duyarız. Haftaya da zaten karar verecek, savcı da beraat istedi” dedi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER