Oynatma Listesi
HABERLER

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu bu sabah saatlerinde fenalaşarak hayatını kaybetti.

Türkiye'nin tanınan deprem bilimcilerinden Dr. Oğuz Gündoğdu bu sabah 75 yaşında hayata gözlerini yumdu. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ile tanınan, 1999 Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasından sonra da, Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyordu.

 

BİR GÜN ÖNCE AMELİYAT OLMUŞTU

Daha önce kalp ameliyatı olan ve kısa süre önce rutin kontrollerinde damar tıkanıklığı tespit edilen Dr. Gündoğdu, dün Beylikdüzü'ndeki özel bir hastanede ameliyata alınırken yapılan müdahale ile stent tatıldı. Dr. Oğuz Gündoğdu, bu sabaha karşı fenalaşarak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Balıkesir'in Badırma İlçesi'nde 1947 yılında dünyaya gelen, yıllarca İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği yapan evli ve 1 çocuk babası Dr. Gündoğdu'nun cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

AFAD'DAN TAZİYE MESAJI

Gündoğdu'nun ölüm haberi sonrası AFAD'ın sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınlandı. Mesajda, 'İstanbul Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi deprem uzmanı, Dr. Oğuz GÜNDOĞDU aramızdan ayrılmıştır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve bilim camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.' denildi.

 

AFRİKA, EGE'YE DOĞRU İLERLİYOR

Dünyadaki yer hareketinin durmaksızın devam ettiğini belirten Gündoğdu Milliyet'ten Mert İnan'a yaptığı açıklamada, 'Pasifik levhaları her yıl 6 santimetrelik bir hızla geriliyor. Japonya ve Ekvador’da meydana gelen depremler Türkiye’yi etkilemez. Ancak Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda doğrultu ve ters akımlı faylar var. Türkiye’yi etkileyen dalma-batma kuşakları ise Akdeniz, Ege üzerinden gelen hatlar. Afrika kıtası her yıl 2 santimetre Türkiye’ye yaklaşıyor. Buradaki enerji birikmesi bir gün kırılarak ve büyük bir deprem yaratacak. Afrika ana karası Ege’nin altına doğru yılda 2 santimetre ilerliyor. Afrika kara parçasının yaratmış olduğu sıkıştırma gerginliği bir gün büyük depreme neden olacak. Türkiye’de her şeye hazırlıklı olmalı." demişti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER