Oynatma Listesi
HABERLER

Depremi yaşayan Vali o günü anlatırken zorlandı: Çok ağır bir travmaydı

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin yıl dönümünde Antalya anma töreni düzenlendi. Törende, dönemin Malatya Valisi'yken depremi yaşayan Antalya Valisi Hulusi Şahin, o anlara gidince konuşmakta zorlandı, zaman zaman gözleri doldu.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6'lık iki büyük depremin yıl dönümünde Antalya Valiliği tarafından Antalya Spor Salonu'nda anma töreni düzenlendi. Depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreninde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Deprem bölgesinden görüntülerin kısa film olarak gösterimi sırasında da salondakiler duygu dolu anlar yaşadı.

"BAZI DÖNEMLERİ HATIRLAYAMIYORUM"

Dönemin Malatya Valisi olan Antalya Valisi Hulusi Şahin de deprem anını anlattı. Kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyleyen Şahin, bazı anları tam hatırlayamadığını dile getirerek, "Bazı dönemler kafamdan çıkmış. Trafik kazası geçiren bir kişi kaza anının bir kısmını unutur, ben de deprem olduğu saatten itibaren geçen bazı bölümleri pek hatırlayamıyorum. Çok ağır bir travmaydı" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER