Oynatma Listesi
TEKNOLOJİ

ECOVACS DEEBOT T9 ve N8 incelemesi

Türkiye’de adını yakında daha çok duymaya başlayacağımız dünyanın en büyük akıllı robot süpürge üreticilerinden ECOVACS, iki yeni robot süpürgesiyle Türkiye'de! ECOVACS DEEBOT T9 ve ECOVACS DEEBOT N8 model robot süpürgeleri yakından inceliyoruz.

Son teknoloji ile birlikte kullandığımız pek çok eşya da akıllanmaya başladı ve akıllı ev artık bir hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüştü. Robot süpürgeler de yeni dünyanın vazgeçilmezi oldu. Evin dört bir yanını kendi başına süpürürken, sizin ev temizliği derdinde olmamanız kulağa çok hoş geliyor. Zaten bu kolaylık, robot süpürge satışlarına da yansımış durumda. Özellikle son yıllarda kapış kapış satan bu robot süpürgeler, sağladığı büyük kolaylıkla birlikte alışkanlık da yaratıyor ve kullanmaya başladıktan sonra artık vazgeçemiyorsunuz.

ECOVACS ise akıllı robot süpürgeler söz konusu olduğunda dünyanın en çok satan markalarından biri. Bu iki ürüne detaylıca bakmadan önce ECOVACS’ı biraz anlatmak istiyorum. Bugün itibariyle 40 milyonu aşkın kullanıcı, ECOVACS ürünlerini tercih ediyor. 20 milyondan fazla haneye girmeyi başarmış büyük bir marka. Aynı zamanda dünya çapında 1000’in üzerinde de patente sahip. 500’den fazla uzmanın çalıştığı ECOVACS Ar-Ge merkezi, arkasına aldığı 20 yılı aşan teknolojik tecrübesiyle de kullanıcısına hem güven veriyor, hem de en yeni teknolojiyi ulaştırıyor.

Daha da önemlisi, ECOVACS’ı artık daha sık duymaya başlayacağız. Çünkü marka, Türkiye’de de ağırlığını artırmaya başlıyor. ECOVACS’ın iki robot süpürgesini ise ilk kez deneyimleme fırsatı yakaladım. DEEBOT T9 ile birlikte DEEBOT N8, sahip olduğu özellikleriyle evinize girmek için çok güçlü bir aday. 

DEEBOT T9, bir robot süpürgede olması gereken hayati özelliklerin tümüne sahip. Bunlardan biri de TrueDetect 3D 2.0 teknolojisi. Bu teknoloji, odalarda temizlik yaparken engelleri daha detaylı bir şekilde algılarken, karışıklıkların önüne geçiyor ve çarpmaları önlüyor. Yani karşısına çıkan nesneleri yüksek hassasiyetle algıladığından aklınız robot süpürgenizde kalmıyor, temizliğin üstesinden kendi başına geliyor.

TrueMapping 2.0 teknolojisi de bu ürünün öne çıkan bir başka özelliği. Böylece ortamın aydınlık ya da karanlık olması fark etmiyor ve kesintisiz bir şekilde odaların temizlenmesi mümkün oluyor.

ECOVACS Home uygulaması da bu ürünle olan iletişimimizi sağlıyor. Uygulamayı ücretsiz olarak telefona indirebiliyoruz. Cihazın üzerinde yer alan QR kodunu tarayarak doğrudan DEEBOT T9’u uygulamaya ekleyip detaylı ayarlara bakabiliyoruz. Telefonunuzun ve T9’un aynı WiFi ağına bağlı olması gerekiyor.

 İlk kez temizliğe başladığında evin haritasını çıkarıyor. Evinizin 3D haritasını çizip, bu haritaya göre temizlik yapan ürün, aynı zamanda Google Asistan veya Amazon Alexa desteğine de sahip.

Bu ürünün sevdiğim bir başka yanı da etrafına hoş bir koku yayması. Bu süpürge elinizin altındaysa oda kokusuna da ihtiyacınız yok. Kutu içeriğinde yer alan oda spreyi, evlerdeki küf ve evcil hayvanlardan yayılan kokuyu ortadan kaldırıyor. Uygulama üzerinden kokuyu dilediğiniz zaman odaya yayabiliyorsunuz ve 60 güne kadar da kalıcı olan bir kokudan söz ediyoruz.

Temizlediği yerlerin üzerinden tekrar tekrar geçiyor ve kapsamlı bir temizlik yapıyor. DEEBOT T9, kalıcı bir temizlik sağlamak için sabit emiş gücünü korurken, sert zeminlerden ve halılardan etkili bir şekilde toz çekebiliyor. Bunu da dayanıklılığı yüksek fiberglasla donatılmasına borçlu.

 Çift taraflı fırçasıyla etkili bir temizlik yapabilen bu son teknoloji robot süpürge, köşelerde kir ve toz bırakmıyor. Ayrıca 3 katmanlı filtre, toz zerrelerinin %99'unu minik alerjenleri bile etkili bir şekilde filtreleyebiliyor.

OZMO PRO 2.0 teknolojisi de bu ürünün önemli bir bileşeni. Bu son teknoloji, yerdeki inatçı lekeleri etkili bir şekilde ortadan kaldırabiliyor. Zemini aynı anda hem siliyor, hem süpürüyor hem de paspas atıyor. Hem de bunu yaparken oldukça sessiz. 180 ml’lik haznesini temiz suyla dolduruyoruz ve tek kullanımlık paspas pedleri de kutu içeriğinde görüyoruz. Bu pedleri kolayca takıp çıkarabiliyoruz. Kullandıktan sonra da atıyoruz.

DEEBOT T9, kendi başına temizliğini yaparken, sizin ona müdahale etmenize de gerek kalmıyor. Temizliğini bir güzel yapıyor, sonra da şarj istasyonuna kendi başına geri dönüp kendini şarj ediyor.

 5200 mAh kapasiteli bataryadan enerjisini alıyor. Pili boşken tam şarj olması için yaklaşık 390 dakika gerekiyor. Ancak 175 dakika boyunca da kesintisiz çalışabiliyor.

Odalar içindeki yükseklikler ne kadar azsa ürünün performansı da o kadar iyi oluyor. 9.3 cm’lik uzunluğu ve 35 cm’lik genişliğiyle pek çok yere girip çıkabiliyor. Özellikle de yatak veya koltuk altlarına girip ulaşamadığımız noktaların temizliğinin üstesinden geliyor. Önüne kablo ya da ayakkabı çıktığında hızlıca fark ediyor ve etrafında dolanıyor.

Ürünün bakımını yaparken de cihazın üzerinde yer alan fırçadan faydalanıyoruz. Bakımı oldukça kolay ve çok az zamanınızı alıyor.

DEEBOT N8, markanın öne çıkan bir diğer robot süpürgesi. Tasarımıyla ve temel özellikleriyle T9’a fazlasıyla yakın duran DEEBOT N8, ECOVACS Home uygulaması üzerinden detaylıca kontrol edilebiliyor. Örneğin uygulama üzerinden N8’i odanın belirli bir bölgesine gönderip temizlik yapabiliyorsunuz.

TrueMapping navigasyon ve haritalama özelliği ile dikkat çeken N8, bünyesinde yer alan özel lazer algılama teknolojisi sayesinde iki kat mesafeyi algılayabilirken, nesneleri algılamak için de dört kat fazla hassasiyete sahip.

Çok katlı haritalama özelliği ile birden fazla harita tarayarak kaydedebilirsiniz ve her haritada evin farklı bölgelerini temizlemek için özel ayarlar yapabilirsiniz. T9’da olduğu gibi N8’de de Google Asistan ve Amazon Alexa desteği mevcut.

N8’in sadece karşısına çıkan engeli geçemediğini düşünmeyin. Dilerseniz sanal sınır çizerek de süpürgeyi istemediğiniz noktalara sokmama şansınız var. Bu sanal duvarı gören N8, sınırı aşmayarak sadece sizin izin verdiğiniz bölgeleri temizliyor.

 20 mm’ye kadar olan kapı eşikleri dahil yükseklikleri aşabilen N8, çift taraflı fırça tasarımı ile köşe bucak her yeri güzelce temizliyor.

Tek seferde süpürme ve paspaslama da yapabilen N8, hassas mikro kontrollü su pompası kullanarak farklı ihtiyaçlar ve zemin tipleri için 4 seviyesi su akış ayarını destekliyor. Dilersek düşük, dilersek de orta, yüksek veya ultra yüksek olarak bu ayarı yapabiliyoruz.

N8, temizliği layıkıyla yapabilen kapsamlı bir çözüm sunuyor. Derin ve kapsamlı temizlik için yüksek emiş gücüne sahip(*). Özellikle evlerinde evcil hayvanlarıyla yaşayanlar bu ürünü fazlasıyla sevecek. Zemin ve halı üerinde yer alan toz ve tüyleri hızlıca ortadan kaldıran N8, süpürme sırasında çift emiş gücü uyguluyor. Düşünün ki bakterilerin yüzde 99’unu temizleyebiliyor.

 N8, etkili bir filtreleme yapısına da sahip. 3 katmanlı toz filtreleme özelliği ile toz partiküllerinin yüzde 99’unu ve 6 mikrona kadar küçük partikülleri başarılı bir şekilde filtreleyebiliyor.

Şarjı bitmeye yakın noktada da bir şey yapmanıza gerek yok. DEEBOT N8, pili azaldığında şarj istasyonuna kendi başına gidiyor ve tam şarj olduğunda temizliğine kaldığı yerden devam ediyor.

3200 mAh kapasiteli bataryası sayesinde N8’in yaklaşık 110 dakika boyunca aralıksız çalışabildiğini de belirtelim.

 N8 ile ilgili son olarak şunu söyleyeyim: Çok sessiz çalışıyor. Siz odanızda TV izlerken ya da çalışırken, yanı başınızda temizlik yapan N8 dikkatinizi dağıtmıyor ve sessiz sedasız temizliğini bitirip istasyonuna dönüyor.

Sonuç itibariyle ECOVACS DEEBOT serisi, küçük boyutlarına rağmen büyük yardımları dokunan kapsamlı bir temizlik çözümü. Evlerinde zarif ve Premium kalitede bir akıllı robot süpürge isteyenler için geliştirilmiş ve işini çok iyi yapan ürünler. Çalışırken sesi dikkatinizi dahi çekmiyor ve etkili temizlik kabiliyetiyle de özellikle evcil hayvan besleyenlerin bir numaralı yardımcısı oluveriyor.

Bu akıllı robot süpürgeler sayesinde zamandan tasarruf ederken, kendinize daha fazla zaman ayırma şansı bulacaksınız.

Sponsorlu İçerik

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER