Oynatma Listesi
HABERLER

Elif Çakal’ın ölümüne ilişkin davada karar

İstanbul Sultangazi'de cansız bedeni uçurumda bulunan 15 yaşındaki Elif Çakal'ın ölümüne ilişkin davada yargılanan 4 arkadaşı hakkında karar açıklandı.

İstanbul Sultangazi’deki taş ocakları mevkiinde 18 yaşındaki Elif Çakal’ın cesedi bulunmuştu. Uçurumdan düştüğü belirlenen Çakal’ın olay günü 4 arkadaşıyla birlikte pikniğe gittiği tespit edilince arkadaşları 17 yaşındaki Senem T., 15 yaşındaki Tuana Y., 22 yaşındaki Gürkan K. ve 21 yaşındaki Ufuk B. gözaltına alındı. Soruşturma aşamasında olay gününe ait cep telefonu görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Elif Çakal’ın iki kız arkadaşı tarafından dövüldüğü erkeklerin ise bu anları kameraya aldığı görüldü.

“ELİF’İN ÖLÜMÜNDEN DOLAYI ÇOK ÜZGÜNÜM”

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Elif Çakal’ı dövdüğü tespit edilen Senem T. ve Tuana Y. ile olay anında orada olan Gürkan K. ile Ufuk B. hakkında dava açıldı. Açılan davanın son duruşması bugün yapıldı. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) Senem T. ile SSÇ Tuana Y. avukatlarıyla birlikte katıldı. Diğer iki sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada son sözleri sorulan Senem T. beraatini talep ederken, Tuana Y. ise, “Elif’in ölümünden dolayı çok üzgünüm. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

İHMALİ DAVRANIŞA ÖLDÜRMEDEN 10 YIL HAPİS

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Senem T. ile Tuana Y.’nin “ihmali suretle adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun İhmali davranış ile işlendiğini belirten mahkeme cezanın önce 20 yıla indirdi. Olay tarihinde 15-18 yaş aralığında olduklarını belirten mahkeme cezayı 12 yıla daha sonra ise cezanın üzerindeki etkisini göz önüne alarak 10 yıla düşürülmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, “hürriyeti tahdit” suçundan da 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme Gürkan K. ile Ufuk B.’yi ise “hürriyeti tahdit” suçundan 5’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar hakkında adli kontrol tedbirlerinin devamına karar veren mahkeme tutuklama kararı vermedi.

4 sanıktan ikisinin 40'ar yıla kadar hapsi istendi. Yaşları 18 yaşından küçük olan iki çocuğun ise 22 yıl 11'er aya kadar hapisleri istenirken, üzerlerine atılı suçlardan 4 sanığın da tutuklanması talep edildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER