Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması: Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7. Anadolu Medya Ödülleri'nde açıklamalarda bulundu. "Terörü övmediği, şiddete teşvik etmediği, dezenformasyon yapmadığı müddetçe herkes istediğini yazmakta, söylemekte, ifade edebilmektedir." diyen Erdoğan 'Dezenformasyon Yasası'na ilişkin "Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 7. Anadolu Medya Ödülleri'nde açıklamalarda bulundu.

Eskiden gazetecilik mesleğine mahsus haklar, telefon ve interneti olan herkes tarafından kullanılabilmektedir. Bu durum bilgini hızlı dolaşımına katkı sağlasa da, yalanın iftiranın önünü açmıştır. Maalesef bu hastalık  bazı kendilerine 'medya kuruluşu' adını veren yapıları da sarmıştır. Geçtiğimiz aylarda Meclis'te kabul edilerek yürürlüğe giren dezenformasyon yasasının gerisinde bu gaye vardır.  Terörü övmediği, şiddete teşvik etmediği, dezenformasyon yapmadığı müddetçe herkes istediğini yazmakta, söylemekte, ifade edebilmektedir. Ama Anayasa mahkemesine gidip bazı maddelerin iptalini istediler. Ancak bunu Meclis'te yapmadılar. Oy birliği ile çıktı. Halkın internet medyasına olan güvenin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Enflasyonla mücadele kapsamında fahiş fiyat artışına karşı kamuyounu ikaz ederken aynı uyarıyı yapıyoruz. Ahlaki değerleri bir kenara bırakanlar hiçbiir kural hiçbir kayide durdurumaz. Bunlar her kuralın arkasında fırıldak gibi dönecek, dolaşacak, sinsi bir yol bulurlar. Sizlerin şahsında Hakkın hatrını yere düşürmeyen tüm gazetecilere tekrar teşekkür ediyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER