01:26Japon uzman Moriwaki açıkladı! Sındırgı’daki depremler Bursa’yı etkiler mi?Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
"ARAMA FAALİYETLERİNE ARA VERİYORUZ"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Olayın olduğu andan itibaren, çok büyük bir seferberlik halinde çalışmalar sürüyor. 3 bine yakın personel, 800'ün üzerinde araç gereç var. Bu büyük bir kaza. Büyük bir kütleden bahsediyoruz. 2 milyon metreküp bir kütle. Kayma hiçbir şekilde durmadı. 3 gün öncesinde güvenlik gerekçesi nedeniyle arama faaliyetlerine ara vermiştik. Sebebi de önce arama işini yapan arkadaşlarımızın güvenliğini öncülüyoruz. Yukarıdaki stent de aktif şekilde kaymalar devam etti. Sabırlı ve Mangal açık ocağındaki faaliyetlere ara veriyoruz. Aşağıdaki güvenli çalışmaya vesile olana kadar arama çalışmalarına ara veriyoruz. Güvenle çalışabilirsiniz denildiği anda faaliyetlere devam edilecek." dedi.
"AİLELERİ SÜREKLİ BİLGİLENDİRİYORUZ"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Heyelan riski göz önünde bulundurularak çalışmalar devam ediyor. Aileleri sürekli bilgilendiriyoruz. Madeni bilen insanlar, ne tür zorluklarla birlikte olduğumuzu biliyorlar. Onlarla birlikte olacağımızı ifade ediyorum. İdari ve adli konudaki süreç devam ediyor. Buradaki sorumlu kişilere adli soruşturmalar yapılacaktır. Sayı artabilir." dedi.
"ZEHİRLİ BİR ATIĞA RASTLAMADIK"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Her gün 9 noktadan numune alıyoruz. Şu ana kadar zehirli bir atığa rastlamadık. Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.
"MADEN SAHASINDA KÜÇÜK BİR BARAJ İNŞA EDİLECEK"
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Birikme ihtimali olan suya yönelik bir pompa sistemi kuruldu. Maden sahasının adeta küçük bir baraj inşa edilecek. Sahanın bir üst tarafında alana girmemesi için bir bypass sistemi planlanıyor. Herhangi bir tehlike arz edecek durum yok." dedi.
"İHMALİ OLAN HESAP VERECEK"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Kök nedenlerin bulunması noktasında müfettişlerimizin çalışmaları sürüyor. İhmal ve kusuru olan kim varsa adalet önünde hesap vereceğini belirtmek isterim." şeklinde konuştu.
01:33MARLİN 100 EW İnsansız Deniz Aracı, başarıyla test edildi
02:26Motosikletliye 'Nasıl küfür edersin' dayağı! Tekme tokat saldırı anları kamerada
07:43Türkiye'de suç literatürüne ilk kez girdi! Sabıkalı sevgiliyle kadın gardiyana korkunç tuzak
02:23Prof. Dr. Orhan Şen uyardı! ‘İstanbul için yüzde 22'lik tehlike’
04:48Sosyal medyadan tanıştı, evlendi şimdi kabusu yaşıyor! Evini kaybetti, bıçaklandı, sokakta kalıyor
02:41Kura çekimi heyecanı! Bakan Kurum: İstanbul'da kiraları dengeleyeceğiz
01:10İsrail Filarmoni Orkestrası'na Paris'te meşaleli protesto! Gözaltılar var
00:38Beste Sırapınar’a 'Yılın En İyi Kadın Gazetecisi' ödülü
03:05Eğirdir Gölü'nde sıra dışı olay! Vatandaşlar şaşkın: Kayalıklardan alevler yükseliyor
01:55İzmir'de 'Saraçlar' çetesine operasyon: 1 milyar 800 milyonluk şok eden hesap hareketliliği
01:32Özel hastanede usulsüz işlem ve şiddet! Görüntülerin ardından soruşturma başlatıldı
02:50Mİmar Sinan'ın köyündeki eşsiz miras: Madeni sadece bizim köyümüzde
05:14Prof. Dr. Orhan Şen uyardı! ‘İstanbul için yüzde 22'lik tehlike’
00:48'Kardeşim bitti artık buradayız'
02:15Milli Eğitim Bakanlığı ile TOGEM-DER arasında iş birliği protokolü
00:35Yer: Antalya! Denizde kabus dolu dakikalar
01:51Miss Universe 2025 karıştı! Tayland direktörü ve Meksika güzeli birbirine girdi: Basın toplantısında gözyaşları
04:49Kanlı baskın sonrası muhtar konuştu: Köyümün, fuhuş çetesi diye anılmasından çok rahatsızım
00:45Endonezya'da cuma namazı sırasında patlama! Çok sayıda yaralı var
00:25Ümraniye'de otomobil motosiklete çarptı; kaza kamerada
00:17Türkiye'ye yasa dışı yollarla getirilen aslan yavrusuna el konuldu
02:50Kastamonu'da anne ve oğul sırra kadem bastı! Gizemli telefon görüşmesi! Gözü yaşlı baba konuştu
02:00Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Yalova-Çınarcık sözlerine açıklık getirdi! Yakın zamanda deprem bekleniyor mu?
02:41Sığınak yönetmeliği değişti! 10'dan fazla konutlu binalara sığınak zorunluluğu geldi
02:1837 yıllık eşinin hayatını değiştirdi: En büyük hediye budur
01:01Felicia Sağnak: Arka Sokaklar kocaman bir aile
01:35Futbolda bahis soruşturması! 17 hakem ve 1 kulüp başkanı gözaltına alındı!
02:211800 yıllık sır: Artık kesin olarak biliyoruz
01:18Sosyal medya fenomenine boşanma aşamasındaki eşi ve ailesi dehşeti yaşattı