Oynatma Listesi
HABERLER

Fatma Şengül davası sanık cinayeti tansiyon hastalığına bağladı

İstanbul Maltepe'de, aynı iş yerinde çalıştığı kadını silahla vurarak öldüren, ardından da intihara teşebbüs eden sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri üyesi bir grup kadın, "Fatma Şengül için adalet" yazılı pankart açtı. Burada açıklama yapan Fatma Şengül'ün babası İmdat Işık, "Bu bir cinayet. Tasarlanmış cinayet. Durduğu yerde bir insan bana hakaret etti diye, ben kalkıp da bir karıncayı incitmedim. Sanık yalan söylüyor. Ben adalete güveniyorum." dedi.

Fatma Şengül'ün ailesinin avukatı Aylin Mert ise kadın cinayetleri dosyasında katillerin çok alışılagelmiş ifadeleri olduğunu belirterek, "Pişmanım deyip haksız tahrik indirimlerinden faydalanmak gayesindeler. Bugün de Fatma Şengül'ü vuran sanık bizi şaşırtmadı. Pişman olduğunu söyledi. Hasta olduğunu öne sürdü. 'Hastalığın neydi?' dedik. Yüksek tansiyon hastası olduğu için kafasının yerinde olmadığını, bunun etkisinde olarak cinayeti işlediğini söyledi." ifadelerini kullandı. Açıklama sırasında, duruşmayı izlemeye gelen Fatma Şengül'ün bazı yakınları ise baygınlık geçirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Zeynel Akbaş'ın 30 Mart'ta Maltepe'de Fatma Şengül'ü (49) silahla vurarak ölümüne neden olduğu, ardından da aynı silahla intihara teşebbüs ettiği anlatılıyor. İddianamede, sanık Akbaş'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER