Oynatma Listesi
HABERLER

Fenomen artık istenmeyen adam! Zehirli yılanı kaçırdı, öyle bir şey dedi ki...

Tüm dünyanın en çok korktuğu hayvan onun en büyük dostu. Doğduğu günden beri bu hayvanlara dair hiçbir korkusu yok. Tam tersi onları evinde besleyecek kadar sevgisi büyük ancak bu hayvanlar ona hayatındaki en büyük kâbusu yaşattı. Yaptığı hata yüzünden sosyal medyada yarım milyon takipçisi olmasına rağmen, yaşadığı şehirde 'istenmeyen adam'a dönüşmüş durumda.

Bir haziran günü evlerinin bahçesindeki çimenlerin üzerinde dinleniyorlardı. Sokakta oyun oynayan çocukların bağrışmaları, ağaçlardaki yaprakların hışırtısı ve parlak gökyüzü o günü kusursuz bir yaz gününe dönüştürüyordu. Ancak aslında işler pek de yolunda değildi. 

Kuzey Karolina'daki Raleigh şehri sakinleri, birdenbire bahçelerinden çıkan canlı yüzünden günlerce hatta aylarca derin bir korku yaşayacaktı. Onlar ise nasıl bir tehlikenin içinde olduklarının farkında bile değildi. 

22 yaşındaki Chris Gifford, yarım milyondan fazla takipçisi olan bir sosyal medya fenomeni. TikTok sayesinde sadece ülkesi ABD'de değil tüm dünya çapında ilgiyle takip edilen bir yıldız. Onu tüm dünyaya meşhur eden özelliği ise evinde beslediği hayvanlar. 

Sık aralıklarla TikTok'ta paylaşım yapan Gifford, çektiği video ve fotoğraflarla takipçilerini şaşırtmayı başarıyor. Bunun en büyük nedeni ise beslediği hayvanların kedi ya da köpek gibi alışıldık hayvanlar olmaması. Tüm dünyanın en çok korktuğu hayvan onun en büyük dostu. 

Doğduğu günden beri bu hayvanlara hiçbir korkusu yok. Tam tersi onları evinde besleyecek kadar sevgisi büyük. Chris Gifford 22 yaşında bir sosyal medya fenomeni. Ama daha da önemlisi çocukluğundan beri yılanlarla dost… 

'Naja Nigricincta' cinsindeki yılan bir zebra kobrası. O şu anda Raleigh şehrinde yaşayan evli bir çiftin bahçesinde. Güneşli bir haziran günü bahçelerinde karşılaştığı kobra karşısında dehşete düşüyor çift. Yılanın bahçelerine nasıl geldiği konusunda hiçbir fikirleri yok. 

İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyalar. Birilerinin ona kötü bir şaka yaptığını düşünüyorlar. Karşılarındaki devasa yılanın hareketleri onları irkiltiyor. Çareyi komşularına haber vermekte buluyorlar. 

Çiftin yardımına koşan komşular karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Böylesine iri ve tehlikeli bir hayvanın durduk yerde çiftin bahçelerinde görülmesi kimsenin aklına pek yatmıyor. Ortaklaşa karar verip durumu yetkililere bildirmeyi kararlaştırıyorlar. 

O esnada hayvan onlara göz kırpıyor. İçlerindeki korku daha da büyüyor. Kendilerini uzun bir süre evde hapsediyor komşuları. Yaşadıkları korku yüzünden bahçede gördükleri yılanın evlerine girmemesi için sokağa bile adım atmama kararı alıyorlar. 

Evinde tam 70 yılan besleyen Chris Gifford'un kapısı çalındı. Aslında bir süredir tedirgin ama bunu sosyal medya paylaşımlarına yansıtmadı fenomen. Kapıyı açtığında gizli gizli günlerdir korktuğu şeyle burun buruna geldi. 

Karşısındaki görevliler Gifford'un evde yılan besleyip beslemediğini sordu. Gifford, "Evet besliyorum" dedi. Bu yılanlardan birini kaybedip kaybetmediği sorulduğundaysa fenomen derin bir korku yaşadı. 

Yetkililer, evdeki kobralara çok benzer olan bir canlının yalnızca üç sokak ötede bir çiftin bahçesinde görüldüğünü söyledi ona. Söz konusu kobranın kendisine ait olup olmadığı sorulduğunda panikledi fenomen. Yetkililere "Hiçbir fikrim yok" cevabını verdi. 

O anları hatırladığında şunları söyledi: "Görevlilere hiçbir fikrimin olmadığını söyledim. Çünkü çok korkmuştum." Ancak söylediği yalandan sonra derin bir pişmanlık yaşadı. Suçluluk duygusuna kapılan Gifford, yetkilileri telefonla aradı ve kobranın kendisine ait olduğunu itiraf etti. 

İtiraftan sonra 22 yaşındaki fenomen hakkında peş peşe suçlamalar yapılmaya başlandı. Evinde beslediği kobralardan birini kaybettiği halde bu durumu yetkililere bildirmediği için ve çevre güvenliğini tehlike altına soktuğu için Gifford'un başı derde girdi. 

Kuzey Karolina'daki eyalet yasasına göre yılanların evcil hayvan olarak sahiplenilmesi yasal ancak bu hayvanların kapalı alanlarda olması zorunlu. Gifford, 14-417 maddesini ihlal etti. Hakkında tam 40 suçlamayla karşı karşıya kalan fenomen karşılaştığı durumdan ötürü üzgün olduğunu söyledi. 

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle geçirdiği zor günleri şöyle anlattı: "Sorumluluğunu üstlenmem gereken bir hayvan hatam nedeniyle dışarda ve komşularımı tehdit eder halde. Derin bir üzüntü içindeydim." 

Pandeminin ikinci yılında yaşanan ve Gifford hakkında yasal işlemlerin yapılmasıyla devam eden süreç geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Sosyal medyada fenomen olmasına rağmen komşuları tarafından 'istenmeyen adam' ilan edilen Gifford'un elindeki tüm yılanları yetkililere teslim etmesi kararlaştırıldı. 

Mahkeme raporuna göre bu yılanların başta antivenin geliştirme olmak üzere çeşitli çalışma ve deneyler için kullanılacağı duyuruldu. Ancak hepsi bu kadarla sınırlı değil. Gifford, işlediği suçlardan ötürü tam 13 bin 162 dolar (yaklaşık 229 bin 600 TL) tazminat ödemesine karar verildi. 

Gifford'un zehirli yılanlara sahip olması da önümüzdeki ağustos ayına kadar yasaklandı. Gifford yaşadıklarından ötürü pişman ve üzgün olduğunu söylese de yılanlara olan sevgisinin kolay kolay bitmeyeceğini söyledi. 

Gifford, "Komşularıma yaşattığım derin korku yüzünden onlardan özür diliyorum. Ama ben bu hayvanları çok seviyorum. Takipçilerim er ya da geç beni bu hayvanlarla sosyal medyada görmeye devam edecek" diye konuştu. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER