Oynatma Listesi
HABERLER

Filistinli öğrencinin başarısı! Uluslararası öğrenci Hamdan bölüm birincisi olsu

Geçtiğimiz günlerde Koç Üniversitesi'nin mezuniyet töreni gerçekleşti. Suriye-Filistin vatandaşı olan Shadi Hamdan okuduğu bilgisayar mühendisliği bölümünü birincilikle bitirdi. Bu durum üniversitenin tarihindeki ilk uluslararası öğrenci birincliği oldu.

Uluslararası bir öğrencinin Koç Üniversitesi'nden ilk kez birincilikle mezun olması sebebiyle Suriye-Filistin uyruklu Shadi Hamdan'ın bölüm birincliği sosyal medyada çok konuşulmuştu.

 

Annesi Suriyeli, babası Filistin uyruklu olan 23 yaşındaki Shadi Hamdan, Türkiye'de okuduğu üniversitenin bilgisayar bölümünü birincilikle bitirdi.

2017 yılında Koç Üniversitesi'nde eğitim hayatına başladığını söyleyen Shadi Hamdan CNN Türk'e konuştu. Hamda, "Anne tarafım Suriyeli. Baba tarafım ise Filistinli. Onlar Ürdün'de yaşıyorlardı. Liseden mezun olduktan sonra eğitim hayatımı devam ettirmek için üniversite seçeneklerine baktım ve daha sonra Türkiye'ye geldim. Türkiye'yi daha önce ziyaret etmiştim. Burayı seviyorum. Bir çok Türk arkadaşım da var. Bu yüzden burayı seçtim. Başlangıçta bu üniversitede çok akıllı ve çok başarılı öğrenciler olduğu için endişeliydim. Ama buraya geldikten sonra çok çalıştım ve bu gayretimle başardım. Bu okuldan birinci olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Burada bilgisayar mühendisliği okudum. Seçimimde kararsızdım ama hem fizik hem matematik içeren bir bölüm olduğu için bu bölümü seçtim. Çünkü matematik ve bilgisayarla ilgilenmeyi seviyorum. Bu muhteşem bir birleşim." dedi.

 

23 yaşındaki gencin öğrencilere verdiği tavsiye ise şöyle; Azim ve gayretle çalışın. Hiçbir şeyden korkmayın.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER