Oynatma Listesi
MAGAZİN

Filiz Akın'ın sağlık durumu! 'Kaç gündür endişeli bekleyiş içindeydik'

Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve merhum sanatçı Fatma Girik'le birlikte 'Yeşilçam'ın Dört Yapraklı Yoncası' olarak kabul edilen Filiz Akın, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Usta oyuncu, geçtiğimiz hafta tedavisi için aldığı serumla verilen ilaç nedeniyle günün sekiz saatini hastanede geçirdiğini belirtmişti. Filiz Akın, son durumu hakkında bilgi verdi.

Yeşilçam efsanelerinden Filiz Akın, 2002 yılında burun ve ağız arkası kanserine yakalanmış, tedaviler sonucu hastalığı yenmeyi başarmıştı.Ünlü oyuncu, 2022 ve 2023'te ise sol kulağının üst tarafındaki kanserli doku ve ses tellerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle art arda operasyonlar geçirmişti. 

ŞİDDETLİ ÖKSÜRÜK, ATEŞ ŞİKAYETİYLE HASTANELİK OLDU

Geçtiğimiz kasım ayında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki sanatçı, sosyal medyada yer verdiği gönderide şu ifadeleri kullanmıştı:

10 Kasım’da şiddetli öksürük, ateş yükselmesi, koronavirüs benzeri şikâyetlerle hastanede o gece yatmak zorunda kaldım. Ertesi gün tedaviye harfiyen evde devam etme şartıyla çıktık. İnşallah yapılacak kontrollerde ‘İyileşme yolundasınız’ derler.

Paylaşımına daha sonra ekleme yapan oyuncu, "Öyle de oldu. Biraz daha ilaç alacağım ama daha iyiye gidiyor. Hiç endişe edecek bir durum yok. Tüm iyilik dilekleriniz ve ilginize çok teşekkür ederim, bana moral oldunuz" mesajını yazmıştı.

"İLACI ARTIK EVDE ALACAĞIM"

Filiz Akın, 25 Mart'ta son durumu hakkında açıklama yapmıştı. Tedaviden olumlu sonuç alabilmek için düzenli olarak hastaneye giden oyuncu, hastane odasında çektirdiği videoyu Instagram'da yayınlamıştı.

 Bence iyi haber. Konsültasyonlar neticesi hastanede iyileşmem için günlerce almam gereken serumla verilen ilaç yüzünden üç saatlik ilaç yüzünden beş saat de beklediğimden sekiz saatim hastanede geçiyordu. Şu anda ise ilacı ve tedaviyi evde alabileceğim. Uzun süre ağır antibiyotik verilenlerde boğazda oluşan bakteriyel bir oluşumun yok edilmesi için daha bir 10 günüm daha var sanırım. Hepimize olabildiğince iyi bir hafta diliyorum.

"ŞÜPHELİ BİR DURUM ÇIKMADI"

Güzel havayı fırsat bilip evinin bahçesinde çekilen videoyu sosyal medya hesabından paylaşan ünlü isim, merak konusu olan sağlık durumuyla ilgili sevenlerini bilgilendirdi.Neşesinin yerinde olduğu gözlenen Filiz Akın, "Daha ilaç almam gereken çok gün var, olsun! Kaç gündür MR neticeleri için endişeli bir bekleyiş içindeydik. Hem onda şüpheli bir durum çıkmadı, şükür. Hem de bahar sevinci ne güzelmiş?" açıklamasını yaptı. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER