Oynatma Listesi
HABERLER

Gaziantep'te otoyol siyaha büründü! Devasa atık her yeri kapladı

Gaziantep'te yaşanan facia nedeniyle 10 saattir ulaşıma kapalı olan TAG Otoyolu'ndan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Öte yandan otoyolun kapanmasına neden olan atık sızıntısının verdiği hasar gün aydınlanınca ortaya çıktı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin atık çamur havuzundaki atığın sızmasından dolayı ulaşıma kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu havadan görüntülendi.

 

Dün saat 21.00 sıralarında atık havuzundaki bendin yıkılmasından dolayı havuzda biriken atık TAG Otoyoluna aktı. Yaşanan sızıntı sonucu yol çift taraflı ulaşıma kapanırken, atık çamuruna saplanan bir TIR yolda kaldı. TAG otoyolunun kapanmasına neden olan atık sızıntısının büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Sızıntı faciasının yaşandığı atık çamur havuzu ile çamur bataklığına dönen TAG otoyolu havadan görüntülendi. Yolda biriken atığı temizlemek için aralıksız çalışan iş makineleri ile ekiplerin çalışmaları drone kamerasına yansıdı. Dün geceden beridir otoyoldaki atık çamuruna saplı halde olan TIR da dronela görüntülendi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER