Oynatma Listesi
HABERLER

Gine'de başkanlık sarayı çevresinde silah sesleri

Yerel basın başkent Konakri'de askerlerin sokağa indiğini, şehir merkezine girişlerin kapatıldığını duyurdu. Fransız medyası, Afrika ülkesinde 'darbe girişimi' olduğunu yazdı.

Batı Afrika ülkesi Gine'nin başkenti Konakri, bu sabah güne silah sesleriyle başladı. Başkanlık sarayı ve çevresine gelen askerlerin ateş açtığı bildiriliyor.

 

Reuters haber ajansına bilgi veren görgü tanıkları, askeri araçların sokaklarda devriye gezdiğini ve en az iki sivilin yaralandığını bildiriyor. Başkanlık sarayı ve idari binaların yer aldığı Kaloum semti sakinlerinden Ousmane Kamara, "Bir grup askerin başkanlığa doğru ilerlediğini ve defalarca ateş açtığını gördüm" dedi.

Gine lideri Alpha Conde'nin yaralanmadığı açıklandı ancak başka bir detay bilinmiyor. Fransız medyası, Konakri'de bir 'darbe girişimi' olduğunu aktarıyor. Associated Press (AP) haber ajansı ise, 10 milyonu aşkın nüfusu bulunan Gine'nin uzun bir darbe geçmişi olduğunu hatırlatıyor.

 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde başkanlık sarayının etrafında zırhlı araçlar görüldü, ayrıca Kaloum bölgesindeki bir köprü üzerindeki çatışma görüntülere yansıdı. Konakri ile Kaloum arasındaki ulaşımı sağlayan köprünün kapatıldığı da yine yerel medyadaki bilgiler arasında.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER