Oynatma Listesi
HABERLER

'Gizli fon' kumarını kaybettiler! Fatih Terim'in ifadesi ortaya çıktı

Bankacı Seçil Erzan'ın 'yüksek karlı gizli fon' vaadiyle dolandırdığı ünlü futbolcular hayatlarının kumarını oynamış. Milyonluk vurgunda Arda Turan ve Seçil Erzan arasındaki görüşmelerin kayıtlarının ardından şimdi de Fat,h Terim'in ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul’da bir banka müdürü Seçil Erzan ile birlikte altı sanığın, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da aralarında bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanmalarına başlandı. Dava devam ederken Arda Turan’ın mahkemeye delil olarak sunduğu kayıtlar ortaya çıktı. 

İddianamede, 18 müştekinin toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı belirtildi. Söz konusu rakamın bazı kaynaklarda 55 milyon dolara kadar çıktığı ifade ediliyor. 

Davanın ilk duruşmasında savunmasında “Dolandırıcı değilim ben dolandırıldım” diyen Erzan savunmasında, “Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım” dedi. Erzan, “Faiz adı altında bu insanların aza tamah etmemeleri, çok kazanmak istemeleri beni bu hale soktu” ifadelerini kullandı. Erzan’ın ilk duruşmada Ali Yörük’le birlikte tutukluluğunun devamına karar verildi.

Soruşturma kapsamında Erzan ile birlikte dört kişi tutuklandı. Ve şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. Savcılık, Erzan’la birlikte altı şüpheli hakkında “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından dava açtı. Erzan’ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer şüphelilerin ise 4 yıl 6 aydan 97 yıl 6 aya kadar hapisleri istendi. Banka savunmasında konunun bankayla ilgili olmadığını öne sürerek “46 gün vadede dolar bazında yüzde 253 getiri vaadine inanmış olsa bile dokümanlardan şüphelenmemesi, elden ve üçüncü kişi hesabı üzerinden para vermesi, ortalama zekaya sahip herhangi bir kişiden beklenmeyecek bir davranıştır” dedi.  

‘KARIMA NE DİYECEĞİM SEÇİL’ 

Soruşturma kapsamında tutuklanan Erzan’ın cep telefonuna da el konuldu. Yapılan inceleme sonucunda Erzan’ın WhatsApp yazışmaları da ortaya çıktı. İddianameye giren o konuşmalardan bazılarında şu ifadeler yer aldı: 

Arda Turan: Benim saydıklarım dışında ben sana dünya para getirdim Seçil, bütün servetim sendeydi. Bu parayı eğer birine verdiysen kime verdin onları söyle nerede benim 7.5 milyon dolarım... 

Erzan: Arda işte dışarıdan verilen yok birbirlerinin içerisinde öyle bir şey onun faizi bunun faizi. 

Arda Turan: Muslera’nın 500’ü var. Emre Çolak’ın 320, Emre abinin 4,5 var. Selçuk’un 3’ü var. Ya Seçilcim 15-20 milyon dolar para. Sen bana şunu söylüyorum faize mi gitti bu para 

Erzan: Yok faize gitmedi Arda ben onların hepsini tek tek oturup bu akşam çıkaracağım. 

‘Fatih hoca karda mı?’ 

Arda Turan: Peki Fatih hoca kârda mı bu işte. 

Seçil Erzan: hı hı 

Arda Turan: Ya Seçilcim ya sen arsamı sattırdın bana ya. Ben ne yapacağım? Karıma şimdi ne diyeceğim Seçil ya... 

Erzan: Arda banka bunu kapatmak zorunda ben de cezasını çekmek zorundayım. 

DAYAK YEDİ İDDİASI 

Erzan’ın Semih Kaya’dan da 3 milyon 500 bin dolar aldığı, parayı geri ödeyemediğinde Kaya tarafından darp edildiği iddia edildi. Tehditler sonucunda Erzan, Kaya’ya 5 milyon 700 bin dolar geri ödeme yaptığı öğrenildi. 

FATİH TERİM'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Futbol dünyasını sarsan dolandırıcılık davasında Fatih Terim’in ifadesi de ortaya çıktı. İfadeye göre Terim, özetle şunları söyledi: Banka şübe müdürü Seçil Erzan’la, yaklaşık 5-6 yıldır tanışmaktayım. Yaklaşık 11 yıldır bu bankanın müşterisiyim. Hayatımda hiçbir zaman o bankanın hem Florya’daki hem de Levent’teki şubesine gitmedim. Bir takım belgelere imza atmam gerektiğinde ise zaman zaman Seçil Erzan yanıma gelip Florya’daki tesislerde imzamı alırdı. Hatta evime de geldiğinde belgelere imza atmışlığım olmuştu. Bahsedilen fon ile yakından uzaktan ilgim yoktur. Bu fon ile alakalı Seçil Erzan’a hiç para vermedim.

RÜYA HANIMLA MESAJLAŞTIM

Fakat ben zaman zaman çalıştığım bankacılara durumumun ne olduğunu sorarım. Onlar da bana parasal durumuma ilişkin excel tablosu olacak şekilde bir görsel fotoğraf çekip bana yollarlar. 6 Nisan’da hesabımda ne olup bittiğini öğrenmek için bankada çalışan Rüya hanımla mesajlaştım. Gönderdiği tabloda 3 kalem gözükmekteydi. Birincisinde 219 bin 300 dolar, 47 bin 400 lira ve 3 milyon dolar şeklinde bilgiler yer alıyordu.

3 MİLYON DOLAR HALEN GÖNDERİLMEDİ

Sonrasında Seçil Erzan olayını duyunca ben bankaya sinirlendim ve bankadaki tüm paramın, eşim Fulya Terim’in farklı bir bankadaki hesabına aktarılmasını istedim. 219 bin 300 dolar ve 47 bin 400 liranın eşimin hesabına geldiğini tespit ettim. Fakat 3 milyon dolar halen gönderilmedi.

ZARARIMDAN HABERDAR DEĞİLİM

Ben bu durumdan rahatsız olup şüphelendim ve bankadaki son 11 yıla ilişkin tüm hesap hareketlerimi, çektiğim kredilerimi vb. tüm parasal işlerimi içerir belge dökümlerini istedim. Fakat bu zamana kadar banka sadece bana vadesiz hesaplar ile ilgili birkaç doküman verdi. Bunun dışında talep ettiğim hesap dökümleri ve ayrıntılar verilmedi. 3 milyon doları halen vermedikleri için bankada çalışan Rüya Hanım’dan şikâyetçiyim. Ne kadar zarara uğratıldığımdan dahi haberdar değilim.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER