Oynatma Listesi
MİLLİYET TV

Gram Altın Nasıl Hesaplanır?

Altın, en önemli yatırım araçlarının başında gelir. Gram altın üzerinden alım-satım işlemi yapmadan önce, altın yatırımcıları tarafından gram altın fiyatının neye göre belirlendiği ve hesaplandığı iyi bilinmelidir. Sponsorlu İçerik

Gram altın fiyatı nasıl belirlenir?

Gram altın fiyatını hesaplamak için, öncelikli olarak ons altın fiyatını bilmemiz gerekir. Ons altın, piyasalarda ABD doları cinsinden fiyatlanmaktadır. Gram altın fiyatına ulaşmak için, öncelikle gram altının, ABD doları cinsinden değerini bulup, sonrasında da Türk lirasına çevirmemiz gerekir.

Başka bir anlatımla küresel piyasalarda altın, ons birimi üzerinden hesaplanırken; gram altın fiyatının değişimi, ons altın fiyatı ve doların Türk lirası karşısındaki değeri üzerinden belirlenmektedir.

Örneğin, altının ons fiyatı yükselirken; dolar kuru, Türk lirası karşısında sabit kalırsa gram altının fiyatı yükselir ya da ons altının fiyatı yükselirken; dolar kuru, Türk lirası karşısında değer kaybederse o zaman gram altının fiyatı geriler.

Gram altın fiyatı nasıl hesaplanır?

Ons bir hacim ve kütle birimidir ve 1 ons, 31.10 gramdır. Dolayısıyla gram altının fiyatını hesaplarken, ons altın fiyatını 31.10'a bölerek, 1 gram altının kaç dolar ettiğini bulmamız gerekiyor.

Ons altının değerini 1700 dolar olarak kabul edersek, 1 gram altının değerini bulmak için 1700’ü 31.10’a böleriz. Böylece, 1 gram altının dolar cinsinden değerini 54.66 olarak buluruz.

Bu işlem sonucunda bulduğumuz, gram altının dolar cinsinden değerini Türk lirasına çevirmek için ise, 1 doların kaç Türk lirası olduğu değerine ihtiyacımız var.

1 doların 8.80 Türk Lirası olduğunu düşünürsek, 1 gram altının Türk Lirası cinsinden değerini bulmak için de 54.66’yı 8.80 ile çarparız. Böylece 481 rakamına ulaşarak, 1 gram altının Türk Lirası cinsinden değerini elde etmiş oluruz.

Sponsorlu İçerik

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER