Oynatma Listesi
HABERLER

Güzel haberler peş peşe geldi! 30 saat sonra sağ salim çıkarıldılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları devam eden Diyarbakır’dan, Kahramanmaraş’tan, Gaziantep’ten, Adıyaman’dan 30 saat sonra bile güzel haberler geldi. Hatay'da yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz ise 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

Hatay'ın Odabaşı Mahallesi'nde, depremlerde yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sözen apartmanında 28 saat sonra umutlu bekleyiş mutlu sona erdi, 27 yaşındaki Merve Özgürdemir yaralı olarak çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan apartmanda gece saat 04.00 sularında Cengiz Bingöl ve Muhammet Emir Bingöl de yaralı olarak kurtarılırken Mehmet Kaya ve Hüsniye Kaya’nın ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

Enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Şehir genelinde ise 83 kişinin hayatını kaybettiği, 19'u ağır 759 kişinin yaralandığı kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ’TAN ÇİFTE GÜZEL HABER

Kahramanmaraş merkezde 38 yaşındaki Ahmet Ay, depremden 29 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Eşini kaybeden Ay’ın enkaz altındaki kızını kurtarma çalışmaları da sürerken depremde enkaz altında kalan kişilerin kurtarılma çalışmaları devam ediyor.

Gayberli Mahallesi’nde yıkılan 7 katlı 28 daireli binanın 4. katında oturan Ahmet Ay, eşi ve çocukları enkaz altında kaldı. Oğlu dün sağlıklı olarak dışarı çıkarken Ahmet Ay ve kızından ses geldi. Hayat belirtisi üzerine AFAD, AKUT, Devlet Hava Meydanları ve itfaiye ekipleri binada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gece boyunca 8 saat süren çalışmaların ardından Ahmet Ay sağ olarak enkazdan kurtarıldı. Eşini kaybeden Ahmet Ay’ın kızını kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

EKİPLERİN MUTLULUĞU GÖZLERİNE YANSIDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalarda ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Bir yandan ekipler ve gönüllüler, diğer yandan enkaz altındaki vatandaşların yakınları zamanla yarışıyor. Kurtarma çalışmaları enkaz altından gelen sesin olduğu bölgelerde yoğunlaşırken, il merkezindeki yıkım İHA dronu ile görüntülendi.

ANNE VE İKİ KIZI 29 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Gaziantep’te bir anne ve iki kızı, 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın enkazından 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7, Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremler ciddi hasara neden oldu. Deprem sonrasında Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de büyük yıkım meydana geldi.

Gaziantep'te 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın enkazından anne Gülten Yılmaz ile kızları Aysun (16) ve Rabia (14) sağ çıkarıldı. Depremden 29 saat sonra kurtarılan anne ve kızları ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

ADIYAMAN’DA KIZ ÇOCUĞU ENKAZDAN SAĞ OLARAK KURTARILDI

Adıyaman il merkezinde Turgut Reis Mahallesi'nde deprem nedeniyle çöken 5 katlı bir binanın enkazından Eylül İklim Bali adlı kız çocuğu sağ olarak çıkartıldı. Binanın dördüncü katında yaşadığı öğrenilen ailenin enkaz altında aynı noktada kaldığı, Eylül İklim Bali’nin anne, baba ve ablasının hayatını kaybettiği belirlendi.

Gümüşhane ve Sürmene’den gelen ekiplerce kurtarılan kız çocuğu, hastaneye kaldırıldı.

İSKENDERUN'DA ANNE VE OĞLU SAĞ ÇIKARTILDIHatay’ın İskenderun ilçesinde AFAD koordinesinde bir enkazda çalışma yapan ekipler, saatler sonra bir anne ve oğlu sağ olarak çıkardı. ESAY ekipleri tarafından enkazdan çıkarılan Feride isimi kadın ile oğlu Doruk’a ilk müdahale ise enkaz başında bekleyen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yapılan ilk kontrollerin ardından anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Anne ve oğlun enkazdan çıkarıldığı o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

ESAY ekiplerinin bölgede enkaz arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER