Oynatma Listesi
HABERLER

Hamile hemşireye saldıran iki kişi tutuklandı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde hamile hemşire Gülhan D.'ye saldırıyla ilgili adliyeye sevkedilen baba Hüseyin Koçyiğit ve oğlu Rıdvan Koçyiğit "basit yaralama" suçundan tutuklandı. Cezaevine sevk edilirken Rıdvan Koçyiğit "Yalan, öyle bir şey yok. Ben olay yerinde değildim" dedi.

Başakşehir Çam ve Sakura Devlet Hastanesi'nde pazartesi günü, hamile hemşire Gülhan D. hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Saldıranlardan Rıdvan Koçyiğit, koşarak hemşire Gülhan D.'nin yüzüne uçan tekme attı. Saldırganlar tekmeden sonra yere yığılan Gülhan D.'ye saldırmaya devam ettiler. Gülhan D., 4 kişiden şikayetçi oldu. 4 saldırgan ifadelerinin ardından serbest kaldı.

BABA-OĞUL TUTUKLANDI

Ancak saldırganlardan 2'si hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yeniden gözaltı kararı verildi. Küçükçekmece Adalet Sarayı'na götürülen şüpheliler baba Hüseyin Koçyiğit ve oğlu Rıdvan Koçyiğit tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Hüseyin Koçyiğit ve oğlu Rıdvan Koçyiğit "basit yaralama" suçundan tutuklandı. Cezaevine sevk edilirken Rıdvan Koçyiğit "Yalan, öyle bir şey yok. Ben olay yerinde değildim" dedi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 'Hemşireye darp olayında 2 gözaltı kararı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hamile bir hemşiremizi darbeden 4 kişiden 2’si Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yeniden gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.' dedi.

ÇELİK: HESAP VERECEKLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de olayla ilgili bir açıklama yaptı. Çelik, "Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti lanetliyoruz. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde hamile bir hemşiremizin uğradığı saldırı hepimizi derinden üzdü. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Saldırganlar hukuk önünde hesap verecek." ifadelerini kullandı.

"ALLAH'A HAVALE ETTİK"

Sağlık sendikaları hastanenin önünde saldırıya tepkilerini dile getirirken Gülhan D.'nin eşi ve teyzesi de orada bulundu. Gülhan D.'nin teyzesi, çok üzüldüklerini ifade ederek, "Allah korusun başına bir şey de gelebilirdi. Çok acı çekmiş. Biz onları Allah'a havale ettik. Pişman olmuşlardır. Tabi ki olmaması gerek bir şey, yanlış bir şey. Herkesten kan alıyorlar. Ayılan oluyor, bayılan oluyor. Bu neden onun suçuymuş gibi saldırıyorlar. İçim içime sığmıyor, büyük bir yanlış" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER