Oynatma Listesi
HABERLER

Hatay'daki orman yangınında 2 kişi tutuklandı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi 'kasten orman yangınına sebebiyet vermek' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İlçeye bağlı Konaklı Mahallesi Rabat mevkisinde saat 01.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevleri fark eden bölge halkının ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yerleşim bölgesini tehdit eden alevlere, arazöz ve su tanklarıyla müdahale etti. Sabaha kadar süren söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi.

12 SAAT SONRA KONTROL ALTINDA

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde saat 01.30 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan orman yangını, 12 saat sonra kontrol altına alındı. Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında 1 uçak ve 20 arazöz ile soğutma çalışmaları sürüyor.

Hatay Valiliği de yangında sabotaj ihtimalini değerlendirerek 2 şüphelinin gözaltına alındığını, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dün gece çıkan orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan O.K. ve M.K.'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler 'kasten orman yangınına sebebiyet vermek' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER