Oynatma Listesi
HABERLER

Heybeliada'da orman yangını çıktı

İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. Yangına müdahale için söndürme helikopteri de yönlendirildi.

Yangın ekolojisi uzman Prof. Dr. Tuncay Neyişçi CNN TÜRK yayınında önemli bilgiler verdi. Neyişçi şu ifadelere yer verdi;

(Yangının çıkma olasılığı insan kaynaklı mı?) Çok büyük olasılıkla artırıyordur. Çünkü Heybeliada popüler bir yer. O nedenle cumartesi öğlen saatlerinde çıkıyor olması bu olasılığı güçlendiriyor.

(Bu yangınlara nasıl müdahale etmek gerekiyor?) Bunun gereğini yapıyor olmak lazım. Neden? Kınalıada'da evim vardır. Bilirim o koşulları. Orada binalarla orman birbirinin içine girmiş durumda. Bunların aralarında zaten belirli mesafede emniyet şeridi dediğimiz bitkilerden yani yanıcılardan arındırılmış alanların olması lazım.

İnsanların gireceği yerlerde yani riski yüksek olduğu yerlerde özellikle orman altındaki kurumuş ibrelerin kolay ateş alabilen ince yanıcıların belirli yöntemlerle bu zor ve pahalı bir iş değildir, çıkartılmış olması gerekir. Alev alacak malzemenin olmadığı bir yerde orman yangınlarının çıkması söz konusu değildir. Ama ilk yapılması gereken şey galiba konutları da tehdit ediyor yangın. Benim izleyedebildiğim kadarıyla... Bütün orman içindeki ve bitişiğindeki binaların orman yangınından korunması için gerekli genişlikte emniyet şeritlerinin mutlaka alınması lazım.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER