Oynatma Listesi
HABERLER

Hrant Dink suikastinin 15. yılı! Öldürüldüğü yerde anma töreni düzenlendi

15 yıl önce bugün Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink gazetesinin önünde öldürüldü. İstanbul'da Dink için anma töreni düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı törende Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de açıklama yaptı.

CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu anma töreninin düzenlendiği yerde detayları aktardı; 15 yıl önce tarihler 19 Ocak 2007'yi gösterdiğinde Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan eski Agos Gazetesi'nin binası önünde suikaste uğrayan Hrant Dink'in ölüm yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. O binanın Sebat Apartmanı'nın üzerinde kocaman bir Hrant Dink posteri asıldı. '15 Eksik Yıl' Hrant'ın arkadaşları... İşte bu posteri astılar.

 

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink de anma töreninde konuşma yaptı. "Hrant öldüğünde yeni doğmuş çocuklar şimdi 15 yaşına geldiler." dedi Hrant Dink'in eşi.

 

Her yıl 19 Ocak günü saat 15.05'i gösterdiğinde bu alanda anma töreni düzenleniyor. Yüzlerce kalabalık var burada. Yüzlerce kişi Hrant için alanda. Ellerinde pankartlar var. 'Hrant için, adalet için' Ermenice, Türkçe, Kürtçe pankartlar da yer aldı.

Hrant Dink'in vurulduğu yerin önüne de karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER