Oynatma Listesi
HABERLER

İran'da cezaevinde büyük yangın

Saatler gece yarısına yaklaşıyordu. Önce patlama sesleri duyuldu ve alevler geceyi gündüze çevirdi. Kömür karası dumanlar alevlerin aydınlattığı gökyüzüne yükselirken otomatik silah sesleri ve sirenlerin ardı arkası kesilmedi. Tarihinin en çalkantılı günlerinden bazılarını geçiren ülkede, halka ateş açıldığı iddiaları var.

İran'daki çalkantılı günler bitmek tükenmek bilmiyor. İran’ın on yıllardır görmediği kadar büyük protesto dalgalarıyla karşılaştığı bu dönem, 22 yaşındaki İranlı Mahsa Amini’nin gözaltında ölmesinin ardından başladı. Yetkililer Amini’nin sağlık sorunları nedeniyle öldüğünü belirtse de ailesi kızlarının ahlak polisi tarafından dövülmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini söylüyor.

ALEVLER YÜKSELDİ

Protestolarda gözaltına alınan yüzlerce kişinin Evin Cezaevi’ne gönderildiği aktarılıyor. İşte protestocuların gönderildiği ve tutuklulara kötü muamele yapılmasıyla bilinen kötü şöhretli Evin Cezaevi’nde çok büyük yangın çıktı. Oslo merkezli İran İnsan Hakları örgütünün bildirdiğine göre, Cumartesi gecesi kuzey Tahran'daki kötü şöhretli Evin hapishanesinde huzursuzluk patlak verdi. Saatler gece yarısına yaklaşırken, internette yayılan fotoğraflarda cezaevinden alev ve dumanların yükseldiği görüldü. Bölgeden gelen haberlerde patlama, silah ve siren seslerinin duyulduğu yer alıyor.

SİLAHLAR SABAHA KADAR SUSMADI

Görgü tanıkları İngiliz Daily Mail gazetesine, polis tarafından olduğu sanılan otomatik silahların ateşlendiğini duyduklarını söyledi. İran devlet basınına konuşan bir kaynak, “sıkıntılardan suç odaklarının sorumlu olduğunu” söyledi. Devlet medyası bazı mahkumların hapishanedeki bir depoyu ateşe verdiğini ve olayın kontrol altına alındığını bildirdi, ancak protestocular dışarıda toplanıp internet kesilirken, silah sesleri Pazar gününün erken saatlerine kadar duyulmaya devam etti.

Doğrulanmayan haberler, protestocuların başkentte toplandığını aktarırken, çok sayıda sosyal medya gönderisi İran polisinin protestoculara ve halka ateş açtığını gösterdiği ileri sürülüyor. 

İlk belirlemelere göre hastane yangınında 4 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER