Oynatma Listesi
HABERLER

İran'da peş peşe patlamalar! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İran, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Rıza Musevi'nin mezarının yakınında patlamalar olduğunu duyurdu.

İran devlet televizyonu, ABD'nin dört yıl önce füzelerle öldürdüğü Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında şiddetli patlamalar meydana geldiğini duyurdu. İran'ın Orta Doğu'daki operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü'nün başındaki general Kasım Süleymani, uzun yıllar bölgenin en korkulan ismiydi. Süleymani ve beraberindekiler 3 Ocak 2020 akşam saatlerinde Bağdat Havalimanı'na indi. Irak'ın başkentinde havalimanından ayrılan grup, bir ABD insansız hava aracı tarafından izlendiğinden habersizdi.

ABD drone'nun ateşlediği füzeler Kasım Süleymani ile birlikte Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi el Mühendis'i öldürdü. Tahran yönetimi, Orta Doğu'da dengeleri değiştiren suikasta Irak'taki ABD üslerine füzeler ateşleyerek yanıt verdi. Ölümüyle birlikte bir kahramana dönüşen Kasım Süleymani için İran'da her yıl 3 Ocak tarihinde anma törenleri yapılıyor.

PEŞ PEŞE PATLAMALAR

İran devlet televizyonu, ülkenin güneyindeki Kerman'da bulunan Kasım Süleymani'nin mezarı yakınlarında peş peşe patlamalar gerçekleştiğini bildirdi. Çok şiddetli olan ilk patlamayı, ikinci bir patlama izledi. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre patlamalar Saheb al-Zaman Camii'sinin hemen yakınında oldu.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İran devlet televizyonu patlamalar sonucu ilk bilgilere göre en az 20 kişinin öldüğünü duyurdu yaralı sayısı ise en az 30.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER