Oynatma Listesi
HABERLER

İsfahan'da şiddetli patlamalar

İran'ın orta bölümünde yer alan İsfahan eyaletinde yaşayanlar, gece yarısı patlama sesleriyle yataklarından fırladı. Çok şiddetli en az üç patlama sesi duyuldu.

Yarı resmi Fars haber ajansı, İsfahan kentinin kuzeybatısında bir patlama olduğunu duyurdu. Fars'a göre, patlama şehrin uluslararası havalimanı yakınlarında gerçekleşti.

 

İran devlet televizyon IRIB, patlamaların hava savunma sistemlerinin silahlı insansız hava araçlarını hedef almasından kaynaklandığını bildirdi.

 

İsfahan'da büyük bir hava üssünün yanı sıra büyük bir nükleer tesis ve füze üretim merkezi bulunuyordu.

 

Bölgeden gelen ilk görüntülerde gökyüzünde süzülen füzeler ve itfaiye ile diğer acil servis araçlarının Sekizinci Taktik Hava Üssü'ne girişi yer aldı.

 

Patlama haberlerinin ardından İran medyası İsfahan'ın yanı sıra Şiraz ve Tahran dahil olmak üzere İran'ın büyük şehirleri üzerinde tüm uçuşların durdurdurulduğunu aktardı.

 

Amerikan CBS kanalına konuşan iki ABD'li yetkili ise, bir İsrail füzesinin İran'ı vurduğunu doğruladı.

 

İran devlet televizyonu IRIB ise, uluslararası basında çıkan Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin acil şekilde toplandığına dair haberleri yalanladı.

 

İsrail'in 1 Nisan Pazartesi günü gündüz saatlerinde İran'ın Şam'daki büyükelçilik kompleksinde yer alan bir binayı füzelerle vurması, Orta Doğu'daki ezeli düşmanların ilk kez doğrudan çatışmasına kapı araladı.

 

Tahran yönetimi, Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçilik binasında Devrim Muhafızları komutanlarından Muhammed Rıza Zahedi ve diğer subayların öldürülmesine 13 Nisan gecesi yüzlerce kamikaze drone ve füze ateşleyerek misillemede bulundu.

 

İran'ın topraklarından ilk kez 'Siyonist rejim' olarak adlandırdığı İsrail'i hedef aldığı tarihi saldırıya, İsrail bu gece yarısı karşı misillemede bulundu.

 

Askeri analistler, İsrail jetlerinin İran hava sahasına girmeden, Suriye ve Irak hava sahaları üzerinden saldırı gerçekleştirdiğini belirtiyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER