Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail dalga konusu oldu! Sosyal medyayı sallayan video

İran'ın orta kesiminde yer alan İsfahan şehrinde gece yarısı gerçekleşen patlamalar, devlet medyası tarafından üç küçük silahlı insansız hava aracının havada imha edilmesi olarak sunuldu. İran medyası, saldırıyı önemsiz göstermek için şaka yoluyla minyatür insansız hava aracı fotoğrafları yayınladı.

Devlet televizyonuna konuşan İranlı bir analist, İsfahan'da hava savunma sistemleri tarafından düşürülen mini insansız hava araçlarının İran içinden sızan kişiler tarafından uçurulduğunu savundu, saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiği yönündeki haberleri küçümsedi.

 

İsfahan'ın yanı sıra kuzeydeki Tebriz kenti yakınlarında da bir silahlı insansız hava aracının düşürüldüğünü aktaran Amerikan New York Times gazetesi ise, karşı misillemenin hem İsrail hem de İran tarafından önemsiz gibi gösterilmeye çalışıldığı yorumunu yaptı. Gazetenin haberine göre, İsfahan'daki askeri üssü hedef alan saldırı dünya liderlerini alarma geçiren bir misilleme döngüsünün parçasıydı ancak İran ve İsrail'deki küçümseme dikkat çekici.

 

Her iki ülkedeki televizyon yayınları ve yetkililerin saldırının önemini küçümsediğini aktaran New York Times, İsrail'deki Kanal 12 televizyonuna konuşan analist Dana Weiss'in misillemeyi 'gürültü çıkarmayan veya ciddi bir askeri hasara neden olmayan' sözleriyle nitelediğini yazdı. Gazete benzer şekilde İran devlet televizyonunun bu sabah İsfahan'dan yaptığı yayını hatırlattı, muhabirin saldırıyı 'Çok önemli değil' diyerek aktardığını belirtti.

 

Aralarında Devrim Muhafızlarıyla bağlantılı olan bazı hesapların da bulunduğu sosyal medya kullanıcıları ise, İsrail'in 300'den fazla kamikaze drone ve füzeye yanıtının 'cılız' olduğunu söyleyerek ezeli düşmanlarıyla alay etti.

 

İran'da bugün sosyal medya kullanıcılarının en çok paylaştığı videoda ise, bir kız çocuğunun balkondan uçurduğu kağıttan bir uçak var. Süzülerek ilerleyen kağıttan uçak İsrail saldırısıyla kıyaslanırken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun koalisyon ortağı faşist bakan Itamar Ben-Gvir'in X hesabından paylaştığı mesaj da yine İran'da alay konusu oldu.

 

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, İran'ın silahlı insansız hava araçlarıyla vurulmasını 'cılız' olarak niteledi. Yarı resmi haber ajansı Tasnim, Ben-Gvir'in X platformundaki paylaşımını alıntılayıp "İsrailli yetkililer kendileriyle dalga geçiyor. Siyonist rejimin Ulusal Güvenlik Bakanı, İsfahan'daki olaylara dair haberlere şunu yazdı: Cılız" mesajıyla yanıt verdi.

 

Tasnim ayrıca, İngilizce sayfasında İsfahanlıların sakin bir ilkbahar sabahının tadını çıkardığını belirtip saldırı haberleriyle dalga geçtiklerini belirten bir haber servis etti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER