Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul için düğmeye basıldı! Kırmızı noktaları tek tek gösterdi

Türkiye’ye kademeli normalleşmenin anahtarı olarak görülen covid risk haritasını konuşurken bir harita da AFAD’dan geldi. Çok detaylı bir çalışmanın ürünü olan o haritadaki kırmızı renk de koronavirüsteki gibi yüksek risk anlamına geliyor! CNN TÜRK’ten Gülşen Coşkun, AFAD’a gitti ve Başkanvekili Hamza Taşdelen’le unutmaya çalıştığımız deprem gerçeğini konuştu.

İzmir’de, 30 Ekim’deki 6.6’lık depremde 116 vatandaşın ölümüne neden olmuş, yıkılan Rıza Bey, Emrahlar, Doğanlar ve Yağcılar apartmanlarındaki kurtarma çalışmaları hafızalara kazınmıştı.

Dün Ege’nin diğer yakasında Yunanistan’a meydana gelen 6,2 lik deprem de unutmaya çalıştığımız deprem gerçeğini tekrar hatırlattı.

CNN TÜRK’ten Gülşen Coşkun, AFAD’a gitti ve Başkanvekili Hamza Taşdelen’le konuştu. Taşdelen Türkiye için çok detaylı çalışılmış o deprem haritasını gösterdi ve İstanbul ile ilgili başlatılan çalışmalar için detaylar verdi. 

Depremlerin tamamı Türkiye’nin Afet Koordinasyon Merkezi’nden izlendiğin ifade eden Taşdelen sözlerine şöyle sürdürdü:

Toplamda Türkiye'de bin 111 tane istasyonumuz var. Bu istasyonlarımızı topladığımızda Avrupa'da ikinci sıradayız. Bir deprem olursa bunda hareketlilik meydana geliyor. Burada bir sesli uyarı sistemi ortaya çıkıyor. Onun üzerinde bir çözümle gerçekleştirerek deprem büyüklüğünü açıklıyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER