Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul Valisi Davut Gül'den İstanbulullara dönüşüm mesajı

İstanbul’un yeni valisi Davut Gül, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Gül, göreve nasıl geldiğini ve İstanbul ile ilgili düşüncelerini anlattı. Bakan Gül ayrıca yerli otomobil TOGG ile İstanbul turu attı.

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanlığı'na atanmasının ardından boşalan İstanbul Valiliği görevine Davut Gül getirildi. 10 gün önce göreve başlayan Gül,  CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Halil Kahraman ile CNN TÜRK’e konuştu. İşte Detaylar...  

'HEM SİVAS’TA HEM GAZİANTEP’TE VALİLİK YAPTIM'

İstanbul’un çözülemeyecek hiçbir sorunu yok diyen Gül  "Daha önce hem Sivas’ta hem Gaziantep’te valilik yaptım. Gaziantep’te İstanbul’un küçültülmüş hali. İstanbul’da karşılaştığımız sorun alanlarının aynısı Gaziantep’te de vardı" dedi. 

'MESLEKTE 23. YILIM'

'Valilik olarak 2.5 sene, Gaziantep’te 4.5 sene. Meslekte 23. yılım' diyen Gül sözlerini şöyle sürdürdü:  "Biz görev yaptığımız yerleri çok seviyoruz. Sivas’tayken Gaziantep’e atandığımızda keşke hep Sivas’ta kalsaydık modundaydık. İnanıyorum ki İstanbul’da da keşke İstanbul’da kalsaydık modunda olacağız. Bizim meseleye bakış açımız nerede bize ihtiyaç var. Ben faydalı olduğum her yerde mutlu oluyorum. Bir kişiye bile dokunabiliyorsak bu bizim için kazanç"

 

'RESTORASYONU HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLAMAMIZ LAZIM'

Göreve getirlime süreci hakkında detayları aktaran Vali Gül; "Cumartesi günü Kabine belli oldu, pazar devir teslim oldu. Pazar günü öğleden sonra İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya aradı, İstanbul Valisi olarak görevlendireceğimi söylediler. Öyle bir beklentim yoktu, müteşekkir olduk. İstanbul’da belki yapılması gereken en önemli işlerden birisi tarihi kimliğin korunması. Tarihi kimliği muhafaza edip restorasyonu hızlı bir şekilde tamamlamamız lazım" dedi.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK SORUNU NE?

'Kentsel dönüşüm, bir afet beklentisi var depremle ilgili şehrin bu dönüşümünü gerçekleştirmesi lazım. Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşları ile şehir dönüşümü hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi şehri rahatlatır'

BAYRAM ÖNLEMLERİ

50 binin üzerinde emniyet, jandarma, güvenlik kuvvetimiz bayramda vatandaşın güvenliğini sağlayacak. Kurban kesim yerleri fırınlarımız vatandaşa hizmet vermesi gereken kurumlar bütün hazırlıklarını yaptılar, burada trafik kazaları çok önemli.

Bütün hazırlıklar yapıldı. İstanbul dünya kenti. Her kurbanda kurban kesim yerleri olmasına rağmen bunun dışında kesimler oluyor. Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Hemşerilerimizden kurallara uymalarını rica ediyoruz.

Sağda, solda, parkta bahçede kurban keserek kurbanın güzelliğini gölgede bırakmayalım.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER