Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'da 'Hamidiye' tartışması

125 yıllık su markası Hamidiye'nin isminin değiştirildiği iddiası tepkilere neden olurken açıklamalar da peş peşe geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla üretilen Hamidiye Su markasının pet şişesinde yazan "HMD" yazısı tüketicide kafa karışıklığı yarattı. Adını Sultan 2. Abdülhamid'den alan ve 125 yıllık geçmişe sahip markanın adının değiştirildiği iddiası tepkilere sebep oldu. İBB, tepkiler üzerine, HMD'nin Hamidiye Su markasının ikinci bir alternatifi olarak piyasaya sunulduğu savunmasını yaptı.

ŞİŞE AYNI, YAZI AYNI

Sultan 2. Abdülhamid döneminde kurulan 125 yıllık su markası Hamidiye'nin ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından değiştirildi mi? Bu soruyu sormaya sebep olan marketlere dağıtılan HMD adlı su markası. Pet şişe aynı, renk aynı, yazı karakteri aynı. Ancak üzerinde Hamidiye değil, onu çağrıştıran HMD yazıyor.

SUYUN ADININ DEĞİŞTİRİLDİĞİ İDDİASI POLEMİK YARATTI

Tarihi markanın isminin değiştirildiğini düşünen tüketiciler duruma sosyal medyadan tepki gösterdi. Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da profilinden şu ifadeleri kullandı:

"4 yılda İstanbul'a "bir bardak" yeni içme suyu kaynağı kazandıramayan İBB Başkanı bu konudaki vizyonsuzluğunu, beceriksizliğini ve çaresizliğini tarihi "Hamidiye Suyu" ismini değiştirerek kapatmaya çalışmış. İstanbullular bu vizyonsuzluğu ve çaresizliği görüyor, İstanbullular her şeyin farkında"

İBB'DEN AÇIKLAMA

Gelen tepkiler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hamidiye suyun adının değişmediğini, Hamidiye Su şirketinden HMD isimli 2. bir markanın piyasaya sürüldüğünü savundu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER