Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'da hayat kurtaran mesaj! Eşini rehin aldı, intihar etmek istedi

İstanbul'da, aile içi ve kadına şiddeti önleme kapsamında kurulan KADES uygulamasını kullanan bir ev kadını hem kendisini hemde öfkeli eşinin hayatını kurtardı. Adrese özel harekat ve ikna ekipleriyle operasyon düzenleyen polis, eşi tarafından rehin alınan kadını kurtardı. Başına silah dayayan kocayı ise dirseğinden vurup durdurarak sağ ele geçirdi. Polis kamerasına yansıyan kurtarma operasyonu sonucunda kendisini öldürmemesi için dirseğinden vurulan İ.G. isimli koca hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındu. A.G isimli kadın ise polis koruması altına alındı.

Ferit ZENGİN/İSTANBUL
Gaziosmanpaşa da bu sabah 07.10 sıralarında yaşanan rehin alma ve kurtarma olayı A.G. isimli kadının KADES uygulamasından yardım talebinde bulunmasıyla başladı.

 

Yardım çağrısını alır almaz olay yerine intikal eden ekipler, A.G.’nin imam nikâhlı eşi İ.G. ile kavga ettiklerini, İ.G. isimli şahsın elinde silahla eşini evde alıkoyarak rehin aldığını gördü. Kadını kurtarmak için öfkeli kocayla kapı dışından diyalog kuran polisin çalışması sorasında A.G. İsimli kadın eşinin elinden kurtarılarak dışarı çıkarıldı. Daha sonra silahı kendi başına dayayan I. G nin kendini vuracağı yönünde söylemlerde bulunması üzerine olay yerine özel harekât ekipleri çağırıldı.

Müzakere ekiplerine olumsuz cevap veren ve kendisini öldüreceğini söyleyen İ.G. başına silah dayadı. İ.G. tam tetiğini çekeceği sırada devreye giren keskin nişancı tarafından silahı tuttuğu elinin dirseğinden vurularak etkisiz hale getirildi. Polis ilk müdahale sonrasında koluna tampon yaptığı İ.G. yi olay yerine çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırırken imam nikahla eş A.G yide koruma altına aldı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER