Oynatma Listesi
HABERLER

İtalya'daki 6 bin kişilik cruise gemisine coronavirüs karantinası

Tüm dünyaya korku salan koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybı 170’e ulaştı. Virüsten etkilenen kişi sayısı da 7 bin 711’e yükseldi. Her geçen gün hızla artan bu sayılar tüm dünyaya korku salarken, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklaması da son derece tedirgin ediciydi. "Tüm dünyanın tetikte olması gerektiğini" vurgulayan açıklama sonrasında marketlerde raflar bomboş kaldı. Maske takamayanlar pet şişelerle virüsten korunmaya çalıştı. Teknoloji devi Google Çin'deki ofisini geçici olarak kapatacağını duyurdu. Öte yandan Reuters haber ajansının son dakika haberine göre; İtalya'da bir cruise gemisi coronavirüsü nedeniyle karantinaya alındı.

Çinli turistler, İtalya'ya 25 Ocak'ta gelerek, aynı gün Savona'dan gemiye binmişti. Gemideki yolcular arasında 30 tane de Türk olduğu açıklandı.

Çiftin yüksek ateş ve nefes darlığı belirtileri göstermesiyle gemi karantinaya alındı. Gemiden kimsenin inmesine izin verilmiyor. Çinli turistlerin hasta olup olmadıkları test ediliyor.

Geminin içindeki bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı fotoğraflar, karantina altındaki insanların panik ve korku içindeki hallerini gözler önüne seriyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER