Oynatma Listesi
HABERLER

Jetpack mucizesi! Dağdaki kazazedeye tam 2 dakikada ulaştı

Dağın zirvesindeki kazazedeye jetpack tam 2 dakikada ulaşarak müdahale edildi. Kazazedenin bulunduğu noktaya yürüyerek 2 saatte gidildiği belirtildi.

Romanya’da Trascaului Dağı’nın zirvesindeki kazazedeye müdahale için jetpack ile gerçekleştirilen tatbikatta, yürüyerek 2 saatte ulaşılan noktaya 2 dakikada varıldı.

Jetpack geliştiricisi Gravity Industries'in kurucusu Richard Browning, Romanya İçişleri Bakanlığı Acil Durumlar Dairesi (DSU) ile iş birliği içinde Trascaului Dağı’nın zirvesindeki kazazedeye müdahale tatbikatı gerçekleştirdi. Kazazede müdahalede kullanılacak defibrilatör cihazı taşıyan Browning, 2 saatte varılan noktaya jetpack ile 2 dakikada ulaştı. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu tatbikatta olduğu gibi kalp durması gibi yoğun bakım vakalarında her dakika önemlidir” ifadeleri kullanıldı.

“Dağlarda hayat kurtarmaya yardımcı olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz”

Richard Browning, “Yerel dağ kurtarma ekibi ve DSU'dan oluşan harika bir ekiple, böyle muhteşem bir ortamda ekipmanımızın çığır açan kapasitesini göstermek büyük bir ayrıcalıktı. Dağlarda hayat kurtarmaya yardımcı olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER