Oynatma Listesi
HABERLER

Kaza değil katliam! Mersin'de 10 can kaybı... Otobüs şoförü gözaltında

Mersin'in Tarsus ilçesinde otoyolda yolcu otobüsünün karşı şeride geçip kamyon ve 2 otomobille çarpıştığı kazada 10 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi de yaralandı. Kazada ölenlerin kimlikleri belli olurken, otobüs şoförü de gözaltına alındı.

Kaza, dün saat 19.00 sıralarında Yenice Mahallesi Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana geldi. Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 88 21 plakalı yolcu otobüsü, ismi henüz öğrenilemeyen şoförünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu çelik bariyerleri yıkıp karşı şeride geçti.

 

Adana yönüne geçen otobüs, sürücülerinin kimliği öğrenilemeyen 01 DT 341 ile 01 ALU 521 plakalı otomobiller ve 27 TD 342 plakalı kamyonla çarpıştı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine Mersin ve Adana'dan çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Kaza yerinde 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkarılan yaralılar ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

KİMLİKLER BELLİ OLDU

Kazada hayatını kaybedenlerin İpek Taraman (33), Serhat Taraman (35), Elif Taraman (3), Ozan Kılıç (29), Birsen Çiftsüren (52), Mehmet Kaplan (34), Sultan Acet (30), Taha Acet (41), Halit Şimşek (41) ve Ayla Çelik Teğmen olduğu belirlendi. 

8 KİŞİNİN CENAZESİ DİYARBAKIR’A GETİRİLDİ

Kazada hayatını kaybeden vatandaşlardan Serhat Taraman, Elif Taraman, İpek Taraman, Ozan Kılıç, Birsen Çiftsüren, Sultan Acet, Taha Acet ve Mehmet Kaplan’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından memleketleri Diyarbakır’a getirildi.

Cenazeler, yakınları tarafından merkez, Kocaköy, Hani ve Hazro ilçelerindeki mezarlıklara gözyaşları içinde defnedildi.

Öte yandan hayatını kaybeden vatandaşlardan Ozan Kılıç’ın (29) Diyarbakır’da özel bir firmada makine mühendisliği yaptığı, eğitim için İstanbul’a gittiği öğrenildi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus ilçesinde yolcu otobüsünün karşı şeride geçip, kamyon ve 2 otomobille çarpıştığı kazada yaralananları ziyaret etti. Tarsus Devlet Hastanesi'ndeki ziyarette Vali Pehlivan'a AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Emniyet Müdürü Kamil Kolabaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy da eşlik etti. Başhekim Dr. Sadık Emre Direk'den bilgiler alan Vali Pehlivan ile beraberindekiler, yaralılara 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. 10 kişinin hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin yolcu otobüsünün şoförü Ali G. de gözaltına alındı.

KORKUNÇ DETAY: TAKLA ATARAK İLERLEDİ

28 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu otobüsün sebebiyet verdiği kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin, o anları  anlattı. Şahin, ”Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER