Oynatma Listesi
HABERLER

'Kibar Feyzo'nun çekildiği Reyhanlı'daki tarihi konak hasar aldı!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde; 'Kibar Feyzo', 'Ezo Gelin', 'Kaçak', 'Asi' gibi birçok unutulmaz film ve dizinin çekildiği, 'Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuşan Reyhanlı’nın Kavalcık (Harran) Mahallesi’ndeki tarihi Fatih Aliye Müderris Konağı'nın bazı duvarları yıkıldı ve çatısı hasar gördü.

Tüm Türkiye, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği asrın felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve artçılarının hâlâ devam ettiği deprem birçok tarihi yapıyı da vurdu.

60 yıldan uzun süredir ayakta duran ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki önemli turistik yerlerden olan tarihi konak, depremde hasar aldı.

Konağın duvarları yıkıldı, çatısı zarar gördü. Cam kenarlarında ve havuzun yanında ise dökülmeler meydana geldiği görüldü.

 

SİNEMA MÜZESİ HALİNE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYORDU

1978 yılında çekilen, başrolünü merhum sanatçı Kemal Sunal'ın yer aldığı; Yeşilçam yıldızları Şener Şen, İlyas Salman, Müjde Ar ve Adile Naşit'in rol aldığı 'Kibar Feyzo' filminde kurgusal karakter 'Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuşan Fatih Aliye Müderris Konağı'nın Hatay Valiliği tarafından sinema müzesi haline getirilmesi için bir süredir restorasyon çalışmaları yapılıyordu.

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği konağın son hali havadan da görüntülendi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER