Oynatma Listesi
HABERLER

Kiev'de asker çift, ateş hattında 'evet' dedi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 12. gününde, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rus ordusuna karşı kurulan kontrol noktasında görev yapan asker çift, ateş hattında "evet" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 12. güne girildi. Farklı bölgelerden bomba seslerinin yükseldiği ülkede, başkent Kiev, Rus ordusuyla sokak savaşına hazırlanıyor.

 

Kiev'de saldırıların durmasını fırsat bilen Ukraynalı Lesia ve Valeriy çifti ise, ateş hattında evlenmeye karar verdi. Gönüllü askerlik yapan çift için kontrol noktasında nikah kıyıldı.

Lesia, geçen ay Rusya ile savaş başladığında işini bıraktı ve Kiev'in eteklerindeki bölgesini savunmak için bölgesel savunma güçlerine katıldı. Lesia, partneri Valeriy'i Rus işgalinin başlangıcından beri resmen evlendikleri pazar gününe kadar görmemişti.

Lesia, törenden sonra "Hayatta olduğumuz için, bu gün başladığı için, ve kocam benimle olduğu için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Kiev belediye başkanı ve eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Vitali Kliçko, bölgeyi ziyaret ederek ikiliyi tebrik etti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşayan Ukraynalılar, Rusya tarafından düzenlenen askeri harekatı protesto etmek için bir araya geldi. Eylemde, Hindistan'da tatildeyken çıkan savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen ve Türkiye'ye gelen Ukraynalı çift Yatsenko ve Olena Yevhen de yer aldı.

 

"ASKERİ UÇAKLAR KENTLERİMİZİ BOMBALIYOR"

9 ve 13 yaşındaki kızlarının Ukrayna'da olduğunu söyleyen Yevhen, tur şirketinin de kendilerini Hindistan'da bıraktığını söyledi. Yatsenko Yevhen, şu açıklamayı yaptı:

"15 Şubat'ta tatil için Hindistan'a gitmiştik. Ancak savaş çıkınca tur şirketi Ukrayna'ya dönmemize yardımcı olmadı. 4 gün içerisinde Türkiye'ye kadar geldik ama eve gidemiyoruz. Şehrimizde tüm yollar ve köprüler bombalandı. Herson, Rus ordusu tarafından çevrildiği için evimize gidemiyoruz. Sivil uçaklar çalışmıyor ama Rus askeri uçaklar sürekli kentlerimizi bombalıyor. Askeri uçaklar için hava sahasının kapatılmasını istiyoruz. Tüm halkımız birleşti. Gencecik çocuklarımız, Rus ordusuna karşı şehirlerini savunmaya çalışıyorlar."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER