Oynatma Listesi
HABERLER

Kız kardeşinin okumasını istemeyip okulunu basmıştı! 5 öğretmenin yaralandığı olayda yeni detaylar

Adana'da ortaokul öğrencisi kız kardeşini okutmak istemeyip okulu basan Berat Ziyanak, kendisine karşı çıkan öğretmenlere saldırmıştı. Olayda 5 öğretmen yaralanırken, konu ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Merkez Yüreğir ilçesinde bulunan İsmail Sefa Özler Ortaokulu'nda Perşembe günü yaşanan olayda iddiaya göre Berat Ziyanak, okula gelip kız kardeşi Almira’nın sınıfını basarak, genç kızı zorla sınıftan çıkartmak istedi.

ÖNCE GİTMİŞ SONRA GELİP SALDIRMIŞ

Bunun üzerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Fatma Mendeş, Ziyanak’a engel olmaya çalıştı. Öğretmenin ikna çabası üzerine okuldan uzaklaştırılan Ziyanak, bir süre sonra elinde boru ile okula gelip önce bahçede daha sonra da okulun içerisinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mürsel Pekdur’a, İngilizce öğretmeni Mustafa Coşgun’a, Türkçe öğretmeni Ahmet Dönmez’e, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Fatma Mendeş ile 1 öğrenciye saldırdı. Bu anlar ise başka bir öğretmen tarafından saniye saniye görüntülendi.

Öte yandan, öğretmen Mürsel Pekdur'un 1 ay önce göreve başladığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

4 öğretmen ile 1 öğrenciye yumruk atarak saldıran şahıs daha sonra okuldan kaçtı. İhbar üzerine okula gelen polis ekipleri Ziyanak'ı yakalayarak gözaltına aldı. İfadesinde kız kardeşinin okumasını istemediğini bu yüzden sınıfı bastığını söyleyen Ziyanak, çıkartıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

ÖĞRETMENLERİN DURUMU İYİ

Saldırıya uğrayıp yaralanan öğretmenler ile 1 öğrencinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

“OKULLARA GÜVENLİK İSTİYORUZ”

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Sezer, “Bu şahıs önce okula geliyor kız kardeşini okuldan almak istiyor ama öğretmen arkadaşlarımız müdahale edip dışarı çıkartıyorlar. Bu şahıs, bir süre sonra tekrardan okula geliyor ve 4 öğretmen ile 1 öğrenciyi burada darp ediyor. Burada bu olay oldu ama bir daha bu tarz olayların olmamasını arzu ediyoruz. Okullara güvenlik istiyoruz” dedi.

“1 ÖĞRETMENİMİZ DAHA ÇİÇEĞİ BURNUNDA”

Bütün meslek gruplarına yapılan şiddeti kınadığını ifade eden Sezer, daha sonra şunları söyledi:

"Biz şiddete karşıyız. Eğitim-Bir-Sen olarak ‘Öğretmen Meslek Kanunu’nda eğitimcilere şiddet ile ilgili bir maddenin olmasını istiyoruz. Bu şiddete uğrayan öğretmenlerimizden bir tanesi hele 1 aylık bir öğretmen. Daha çiçeği burnunda. Bu öğretmenimizi düşünebiliyor musunuz? Bu travmayı bu öğretmenimiz nasıl atlatacak. Eğitimciler çocuklarımızı eğitecekler ama kimse eğitimci arkadaşlarımızı darp etme hakkını bulmamalılar. Geleceğimizi yetiştiren eğitimcilerimize sahip çıkmalıyız."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER