Oynatma Listesi
YAŞAM

Koronavirüs bunu da yaptırdı, online kız isteme merasimi

Çankırı’da yaşayan Özel ve Özkan aileleri, korona virüs salgını nedeniyle tedbirlere uyarak kız isteme merasimini çevrimiçi platformda gerçekleştirdi.

Çankırı’da özel bir ofiste çalışan 30 yaşındaki harita mühendisi Kadir Burak Özel ile 25 yaşındaki mimar Afife Nur Özkan, hayatlarını birleştirmeye karar verdi. Ailelerin de onayı üzerine birlikteliğe ilk adımlarını atmak isteyen çift, salgın döneminde farklı bir yönteme başvurdu. Dünya ve ülke genelinde etkisini sürdüren korona virüs dolayısıyla tedbirlere uyan aileler, kalabalık ortamda bulunmak yerine internet üzerinden bağlantı yaparak kız isteme merasimi yaptı. Çevrimiçi yapılan törene çiftin çok sayıda aile yakını da katılarak bu ana şahit oldu. Çiftin yakınları, kamera önünde alkışlarla destek vererek ikiliyi tebrik etti.

"İlk etapta her iki taraf da şaşkınlıkla karşıladı"
İHA muhabirine aile ve yakınlarını riske atmamak adına böyle bir yönteme başvurduklarını anlatan Kadir Burak Özel, "Dünyanın ve ülkemizin geçirdiği bu zorlu süreçte ve Çankırı’da artan vaka sayılarından dolayı bu şekilde bir online isteme durumumuz oldu. Hem de aile ve dostlarımızı riske atmamak adına bu şekilde bir karar verdik. İlk başta her iki taraf da şaşkınlıkla karşıladı. Ancak bu pandemi sürecinin ne zaman biteceği konusunda bir fikrimiz olmadığı için bu durumu da anlayışla karşıladılar. Nasıl olacak, nasıl bağlanacağız birbirimize, elektrikler gider mi gibi korkularımız vardı ancak programları yükledikten sonra katılacak kişilerle bağlantı bilgileri paylaşıldı. Sonrasında Konya’dan, İstanbul’dan abim, ablam, teyzelerim ve arkadaşlarım katıldı" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER