Oynatma Listesi
HABERLER

Kraliyette 'pes' dedirten benzerlik! İkisi de akıl hastanesinde yattı

Cambridge Dükü Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın ailelerindeki iki kadın arasında bulunan ilginç benzerliği Avustralyalı bir tarihçi ortaya çıkardı.

İngiliz kraliyet ailesi üyesi, Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın büyük büyük teyzesi Gertrude Middleton ve kraliyetin varislerinden Prens William'ın büyük büyükannesi Prenses Alice'in benzer yaşamları ağızları açık bıraktı.

Neredeyse bir yıl arayla aynı hayatı yaşayan bu kadınların hayat hikâyeleri ise oldukça ilginç. Her ikisi de Birinci Dünya Savaşı sırasında Kızıl Haç ile bağlantılı gönüllü hemşirelerdi.

Her ikisi de evsizdi ve hayata sıfırdan başlayanlara yardımcı olmak için sosyal hizmet uzmanları olarak çalıştılar.

Ayrıca yaşamları boyunca cömert ve hayırsever tavırlarıyla da hep takdir topladılar. Gertrude Middleton parlak bir öğrenciydi.

Kate ve William'ın okuduğu St. Andrews Üniversitesi'nin yanındaki yatılı okula gitti. Gertrude hayatı boyunca tıpkı Kate gibi tenis oynamaktan büyük keyif aldı.

Ayrıca piyano çalmayı da seviyordu ve eğitimine 1900-1902 yılları arasında Oxford'daki St. Anne's College'da devam etti.

Daha sonra sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştı ve Leeds Kız Kulüpleri Onursal Sekreteri oldu. Şehirdeki ve Yorkshire bölgesindeki yardıma muhtaç kızların korunmasına ve barınmasına yardım etti. Birinci Dünya Savaşı patlak vermeden önce de din öğretmenliği yaptı.

Kate'in büyük büyükannesi olan baldızı Olive Middleton ile Kızıl Haç'ta gönüllü olarak çalıştı. Gertrude ve Prenses Alice, hayat yolculuklarında hep dini bir yol izlediler.

Gertrude, Cornwall'daki Anglikan Epifani Manastırı'nda rahibe olmuştu. Prenses Alice ise, bir Yunan Ortodoks rahibe tarikatı kurdu.

Bu iki kadının hayatındaki benzerlikler hakkında Avustralyalı tarihçi Michael Reed, "Birkaç yıl arayla temelde paralel hayatlar yaşadılar" açıklamasını yaptı.

Ancak hepsinden daha şaşırtıcı olanı Gertrude'un da Prenses Alice gibi akıl hastanesinde yattığının ortaya çıkması oldu.

Kate'in büyük teyzesi Gertrude 1930'larda Lincoln'deki Lawn Akıl ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmüştü. Mart 1942'de 66 yaşında, bu akıl hastanesinde öldü.

Prenses Alice de şizofreni teşhisi konulduktan sonra 1930'da İsviçre'deki bir akıl hastanesine gönderilmişti. Prenses Alice 1965'te 84 yaşında Buckingham Sarayı'nda hayatını kaybetti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER