Oynatma Listesi
HABERLER

Kurban bayramının ilk namazı Iğdır’da kılındı

Türkiye’de Kurban Bayramının ilk namazı Iğdır’da saat 05.12'de kılındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen Kurban Bayramı namazı saatleri sonrasında ilk namaz, Iğdır’da saat 05.12'de kılındı. Iğdır’daki camilerde bir araya gelen vatandaşlar saatler 05.12'i gösterdiğinde namaza durdu. Namaz sonrası cemaat hep birlikte teşrik tekbirleri getirerek dua etti.

Daha sonra vatandaşlar bayramlaştıktan sonra sevdikleri ile bayramlaşmak ve kurbanlıklarını kesmek için evlerine gitti.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’da Kurban Bayramı sabahı yüzlerce kişi namaz kılmak için Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığına inanılan Balıklıgöl yerleşkesindeki camilere akın etti. Abdest alan vatandaşlar, camide yer kalmayınca avluda namaz kıldı. Omuz omuza saf tutan yüzlerce vatandaş, namaz sonrası ise dua etti.

Samsun

Samsun'da sabah erken saatlerde İlkadım ilçesindeki Büyük Cami'ye giden vatandaşlar, burada bayram namazını kıldı. Tekbirlerin getirildiği, duaların okunduğu bayram namazı sonrası vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı. Namaza gelen vatandaşlar ise bayramın neşe, huzur ve kardeşlik içinde geçmesini ifade ettiler.

Adıyaman

Binlerce yapı gibi birçok caminin de hasar gördüğü Adıyaman’da, hafif hasarlı ve hasarsız camilerde Bayram Namazı kılındı. Ramazan Bayramı’nda hasarlı olduğu için bayram namazı kılınmayan Yeni Mezarlık Camsi’nde yapılan onarım sonrasında bu bayram namaz kılındı. Binlerce vatandaşın akın ettiği camiye gelen vatandaşlar saat 05.41’de kılınan Bayram Namazıyla, ibadetlerini yerine getirdi.

Elazığ

Elazığ'da vatandaşlar, bayram namazı için sabahın erken saatlerinde İzzetpaşa Camsi başta olmak üzere tüm camileri doldurdu. İl Müftüsü İrfan Üstündağ'ın vaazının ardından saf tutan vatandaşlar bayram namazı kıldı. Namaz sonrası tekbirlerle minbere çıkan cami imamları bayramın anlam ve önemini anlatan hutbe verdi. Daha sonra İzzetpaşa Camisinde Vali Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayram namazının ardından konuşan Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Çok şükür bu bayramda da özellikle il dışından şehrimize gelip bayram heyecanına katılan vatandaşlarımız, kazasız belasız ulaştılar. Bayramın coşkusunu vatandaşlarımızla idrak ediyoruz. Kurban Bayramı telaşlı bir bayram. Bayram namazımızı eda ettik. Birazdan da inşallah kurbanlarımızı kesip bayramlaşmalarımızı yapacağız. Bu bayramın ilimize, ülkemize ve bütün İslam alemine birlik ve beraberlik içerisinde geçirmemizi yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Nice bayramlarda sağlıkla ve sıhhatle bir arada olmayı temenni ederek bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER