Oynatma Listesi
HABERLER

Kutsal toprakları 'Süper Hücre' vurdu! Suudi Arabistan'da felaket

Suudi Arabistan'ı vuran ve bölgeye dehşeti yaşatan Süper Hücre fırtınası nedeniyle kutsal topraklar su altında kaldı. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler facianın boyutunu gözler önüne sererken Mekke Tower'a defalarca düşen yıldırımın görüntüsü dünya basınında manşet oldu.

Suudi Arabistan'da etkisini sürdüren 'Süper Hücre' fırtınası birçok şehirde etkisini sürdürüyor. Kutsal topraklarda kötü hava koşullarından etkilendi. Mekke kentini şiddetli yağış ve fırtına vurdu. Kabe’de ibadet eden çoğu Müslüman, olumsuz hava koşullarına rağmen ibadetlerine devam etti. Fırtınanın şiddetli ile bazı kişilerin yürümekte zorlandığı görülürken, çok sayıda güvenlik bariyeri ise devrildi.

KABE'Yİ SU BASTI

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ağır plastik bariyerlerin insanlara çarptığı kayıtlara geçti. Mekke Sivil Savunma Müdürlüğü, halkı kötü hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, elektrik kaçaklarına ve ani su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi. Mekke Sivil Savunma Müdürlüğü, halkı kötü hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, elektrik kaçaklarına ve ani su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise felaketin botunu gözler önüne serildi. Mekke Tower'a düşen yıldırımın videosu ise kısa sürede dünya basınında ses getirdi.

FIRTINAYA RAĞMEN SICAKLIKLAR YÜKSEK

Ulusal Meteoroloji Ajansı, orta şiddetli sağanak yağışların süreceğini aktardı ve Cizan, Asir, Al-Baha, Mekke Al-Mukarramah gibi bölgelere uyarılarda bulundu. Medine kentinde de benzer hava olayları yaşanırken ülkenin doğu bölgesinde sıcaklıklar git gide yükseliyor. Mekke an itibariyle fırtınaya rağmen 43, Medine 39, Başkent Riyad ise 40 derece.

RÜZGAR HIZI 50 KM OLACAK

Yetkililer yayınladıkları raporda rüzgar hızının 50 kilometreyi geçeceğini bildirdi. Kızıldeniz çevresinde yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunan yetkililer dalgalara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Gulf News'te yer alan haberde Cidde kentinde şiddetli rüzgar ve sağanak nedeniyle elektrik direkleri devrildi.

Öte yandan Nisan ayında yaşanan gelişmede ise kutsal topraklar belki de yıllar sonra bir ilki yaşadı. Bölgede kar fırtınası çıkarken birçok şehir olumsuz hava koşulları nedeniyle felaketi yaşadı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER