Oynatma Listesi
HABERLER

Meclis'te dikkat çeken diyalog: Konuşmam sırtını PYD’ye dayayan alçaklara bir cevaptır

TBMM’de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının ardından dikkat çeken anlar yaşandı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın yaptığı konuşmayı ‘kabul edilemez’ bulduğunu ifade etti. Bunun üzerine Beştaş’a cevap veren TBMM Başkanvekili Adan ise ‘Konuşmam sırtını PYD’ye dayayan alçaklara bir cevaptır. Bundan rahatsızlık duyduğunuz için çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim, sözümün sonuna kadar arkasındayım' dedi.

TBMM’de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gara operasyonu ile ilgili konuşmalarının ardından HDP adına grup başkanvekili Meral Danış Beştaş konuştu. HDP’li Beştaş ile TBMM Başkanvekili Celal Adan arasında yaşanan diyalog ise dikkat çekti.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş konuşmasında ‘Konuşmama geçmeden önce bir iki notum var. Öncelikli Meclis Başkanvekili'ne. Onların görevi bütün milletvekillerinin hukukunu gözetmektir. Bugün girişte yapmış olduğu konuşmayı kabul edilemez bulduğumuzu ve görüşlerimizi paylaşacağımızı ifade etmek istiyorum’ şeklinde konuştu.

 

‘KONUŞMAM SIRTINI PYD’YE DAYAYAN ALÇAKLARA BİR CEVAPTIR’

HDP’li Beştaş’ın ardından konuşan TBMM Başkanvekili Celal Adan ise şu ifadeleri kullandı:

Benim konuşmamda Türkiye'nin birliği vardır, devletin yüceliği vardır. Sırtını PYD'ye dayanan alçaklara karşı bir cevap vardır. Bundan rahatsızlık duyduğunuz için çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Sözümün sonuna kadar arkasındayım.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER